Pantone цвета на 2019 година е 16-1546 Living Coral

1
175
Добави коментар
maznio007
maznio007

Pantone цвета на 2019 година е 16-1546 Living Coral

И докато всички се прехласват на избора на Pantone за цвят на годината, то тук ще ви предложим малко важна информация, ако ви се наложи да го използвате.

Всяка година PANTONE правят своя избор за цвят на годината. Тази година не правим изключение. И сега Printguide.info е съпричастен в избора, и споделя информацията в новинарското издание. Избрания Pantone е с цвят на коралов оттенък със златист тон. Малцина обаче знаят, че този цвят няма да го намерите в традиционната „печатарска скала“ Pantone Formula Guide. Цветът не е новодобавен, а е част от съществуващите т.н „индустриални цветове“, които са отделени в скалата Pantone Color Guide (SKU: FHIP110N), известна още като Pantone FASHION, HOME + INTERIORS, по-често използвана от специалисти в печата върху текстил, интериорния и екстериорния дизайн и мн. др. Скалата съдържа 2310 цвята отпечатани на хартия, но се предлага и във вариант върху памук (Cotton Passport, SKU: FHIC200) и пластмасови чипове (Pantone Plastic Standard Chips. SKU: PQ-16-1546TCX).

Много важни са стойностите на цвета на 2019 година Pantone 16-1546 Living Coral, които са: RGB – 252 118 106 HEX/HTML – FC766A CMYK – няма близки посочени стойности!

Можете да срещнете индикацията на цвета с различни допълнителни букви в края на името, показващи какъв е носителят на Pantone мострата. Например примера в дясно, TCX след номерацията означава, че носителят на мострата е памучен (C-coton). TPX – на хартия (P-paper)и т.н.  

Забележка: По-горе в текста ще забележите, че за всяка скала е посочен SKU номер показващ колко актуална е скалата. При избора ви на скала избирайте винаги най-актуални SKU номера на скалите, които можете да сравните с официалния сайт на Pantone.

Написа: Пламен Давидов

  отпечатай