Чернодробни проблеми – бичът на съвременното общество!

1
212
Добави коментар
borola
borola

Ново проучване по темата предполага, че в близко бъдеще чернодробните проблеми е вероятно да надминат сърдечните заболявания и да заемат едно от първите места за причинители на преждевременна смърт в световен мащаб. Оказва се, че за тази негативна тенденция допринася не само прекомерната употреба на алкохол, но и все по-широкото разпространение на случаите на затлъстяване.

До тези тревожни данни са достигнали английски учени, които публикуват резултатите от своето проучване в медицинското списание The Lancet. Те са достигнали до извода, че заболяванията на черния дроб започват да засягат все повече млади хора и този факт сам по себе си е достатъчно притеснителен. Според тях до няколко години се очаква във Великобритания заболяванията на черния дроб да са причина за 80 000 смъртни случая в сравнение със 76 000 смъртни случая вследствие на сърдечно-съдови заболявания.

Основни предпоставки за чернодробни проблеми

Голяма част от хората излагат на риск здравето на черния си дроб ежедневно. Това става чрез всекидневната злоупотреба с алкохол, консумиране на вредни храни, които повишават количеството мазнини в областта на корема и талията и увеличават значително риска от затлъстяване, употребата на определени медикаменти, тютюнопушенето, излагането на инфекции и токсини, редовните полови контакти без предпазни средства и много други. Тези плашещи данни налагат по-сериозни грижи за поддържане на доброто здраве на черния дроб.

Освен ограничаване на предразполагащите фактори, допълнителният прием на хепатопротектори защитава чернодробните клетки от вредни въздействия и съдейства за цялостно подобряване на функциите на черния дроб.

Хептен/Hepten® е точно такова средство, което може да се използва както за превенция, така и за овладяване на всякакви чернодробни проблеми. Това е възможно благодарение на природния му произход и същевременно висока ефективност.

Хептен е качествен хепатопротектор и природна алтернатива на синтетичните медикаменти за лечение на чернодробни проблеми. Хепатопротективните свойства на продукта се дължат на активната съставка силимарин – вещество, което се извлича от семената на билката Бял трън.

Силимарин представлява смес от изомерни флавоноидни съединения – силибинин, силикристин и силидианин. Те спомагат за повишаване на производството на глутатион от черния дроб, който усилва процесите на детоксикация.

Редовният прием на Хептен съдейства за пречистване на организма от токсини, ускорява регенерацията на чернодробни клетки и подобрява обмяната на веществата. Продуктът е под формата на течни капсули (Solucaps) за по-бързо, цялостно и ефективно усвояване на активната съставка.