Как да внесете повече уют и великолепие в дома си

2
213
Добави коментар
clashbade
clashbade

Няколко прости стъпки, с които домът ви ще се преобрази напълно

Всеки сезон може да е подходящ, когато искаме да внесем промяна в дома си, за да постигнем максимален уют, а и да се радваме на великолепна атмосфера. За целта понякога дори не са нужни толкова средства, колкото идеи и желание да предприемем действия.

Изградете си стратегия според нуждите на вашето жилище, а за ориентир ползвайте следните съвети:

По-тъмна и наситена гама на боята

Бъдете смели и не се притеснявайте да експериментирате – тъмната и наситена гама на боята стои наистина превъзходно. Стените добиват отчетлив характер, а на техния фон мебелите изпъкват по особено красив начин, особено ако са мебели от масив.

Изборът от цветове е по ваше усмотрение – може да е тъмно синьо, тюркоазено, бордо или сиво, въпрос на лични предпочитания.

Различни тапети на всяка стена

Ако умеете да съчетавате тоновете, тук може да се развихрите и да постигнете нещо неповторимо. Не робувайте на остарели тетенденции и заложете на различни видове ролки тапети, стига все пак да имате нюх и за постигането на някакъв баланс в интериора.

Класически или антични мебели

Ако те са изработени от масивно дърво, разкошът ще е уникален, а домът ви ще е като излязъл от списание. Обиколете антикварните магазини, ако сте фенове на ретро моделите. Там може да се натъкнете на такива находки, за които дори не сте предполагали. За всичко останало е необятното пространство в интернет, където могат да ви предложат масивни мебели, чиято линия има съвременно звучене.

Осветление, което привлича погледите

В центъра на стаята може да стои акцент на осветително тяло, което не просто ще допълва обзавеждането, а ще центрира погледите върху себе си. Може да е изящно и същевременно по-обемно, а може да е дискретно, но да постига същия ефект и да играе доминираща роля. Ако се затруднявате в избора си, допитайте се до специалист, който ще ви насочи към най-доброто решение.

Завръщането на килимите и пътеките

През последните години повечето домакини сякаш загърбиха комфорта на меките мебели и онези пътеки, които ни посрещаха от антрето. Днес предпочитаме да залагаме на изчистените пространства, които се поддържат много по-лесно. Но само си спомнете за очарованието на старите черги и шарките, с които те превръщаха дома ни в едно приказно място. Не е задължително да бъде кичозно, подберете вариант, който да отговаря на вкусовете ви, да пасва на мебелите в апартамента ви и да радва очите ви ежедневно.

Мирчеле предлага класическии съвременни мебели от масив.

Сподели в: