Качествена грижа за здрав черен дроб

2
146
Добави коментар
borola
borola

Нашият черен дроб е изключително гъвкав. Успява да неутрализира токсините, запазва витамините, синтезира важни хормони и ензими, секретира жлъчен сок. Без тези функции на здравия черен дроб е невъзможен храносмилателният процес. Важно е да имаме предвид, че дори малките нарушения на мултифункцоналния черен дроб засягат множество физиологични процеси в организма.

Сред най-ефективните способи за предотвратяване заболявания на черния дроб и жлъчката е качествената грижа с полезни храни и природни продукти.

Царевични близалца – подобряват функцията на нашия черен дроб и жлъчка

Ползването на царевични близалца е удачно при заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, сочат клинични изследвания. Намалява се нивото на билирубин в кръвта и вискозитета на жлъчката. За подобряване функцията на нашитe черен дроб и жлъчка 1 чаена лъжица царевични близалца се залива с гореща вода и се запарва на водна баня за 30 минути. След това се изцежда и филтрира. От добре разбърканата смес се приемат 1-3 лъжици преди ядене.

Чесън – повишава жлъчната секреция от нашия черен дроб

Консумирането на чесън може да повлияе върху отделянето на холестерол и мастни киселини. Повишава се секрецията на жлъчен сок от черния дроб и се предотвратява образуването на излишна мастна тъкан около него. Важно е да не се прекалява с похапването на чесън, защото кръвното налягане може значително да се понижи. За подпомагане функцията на черния дроб две скилидки чесън се нарязват на тънко и престояват в чаша вода до сутринта, когато течността се изпива. Прилагането на този способ за около месец би могло да помогне за нормализиране показателите на черния дроб.

Куркума – възстановява увредените чернодробни клетки

Счита се, че куркумата спомага за възстановяване на увредените клетки на черния дроб. Веществото куркумин има полезни свойства за лечение и профилактика на черния дроб и жлъчните пътища. За целта през деня можем да си приготвим смес от смлени в блендер 1 чаена лъжица куркума, 2 супени лъжици сушени ядки кашу и чаша мляко.

Хептен/Hepten® – съвременна грижа за здрав черен дроб и жлъчка

При лечение на заболявания на черния дроб и тяхното предотвратяване може да се разчита на ефективния и иновативен природен продукт Хептен. Той съдържа стандартизиран екстракт от семена на Бял трън (Silybum marianum), представляващ силимарин с клинично доказано действие. Стимулира специфичен ензим, който води до увеличаване рибозомалния синтез на белтъчини и регенеративните възможности на нашия черен дроб. Благодарение на високотехнологичната форма – Solucaps (течни капсули), силимарин се усвоява цялостно и бързо. Този съвременен способ допринася за оптимално поддържане функциите на нашите черен дроб и жлъчка.