Най-малките артисти от НУМСИ разказват „Бяла приказка“ в навечерието на Коледа

1
124
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Пореден приказен спектакъл предстои тази  седмица в Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров”. Музикалната “Бяла приказка” е част от програмата на проект “Артистини”, в който участват най-малките артисти от учебното заведение – децата от 1 до 4 клас.

В това  вълшебно  време на годината талантливите музиканти, певци, балетисти  и артисти ще  припомнят магията на Коледа на всички, които все още вярват и на онези, които са забравили за нея.  Всеки ще може да открие тази магия в  красота на коледните песни, в искрените думи за благослов, в детската вяра за чудеса и сбъднати надежди.

За да се случи коледното вълшебство ще се погрижат децата от класовете по пиано с преподаватели Яна Райчева, Пенка Нейчева, Ирина Калпаклиева, Георги Спасов, Биляна Кинчева  и Албена Каварджикова, както и ученици от класа по акордеон с преподавател Елена Величкова.

В празничната „Бяла приказка” участие ще вземе  детски хор с ръководител Галя Русева и балетните класове с преподавател Недко Георгиев. Концертът ще се състои на 13 декември (четвъртък), от 18:00 часа, в НУМСИ. Входът е свободен.