Бащата на роденото мъртво дете в Сливен с тежки обвинения: Жена ми е имала болки, но раждането е започнало по-късно

1
101
Добави коментар
slavchev
slavchev

Жена ми е имала болки, но раждането е започнало по-късно. Лекарката я натискала с ръце и лакти

В „Тази сутрин” по БТВ бе коментиран трагичния инцидент с новороденото мъртво дете в болница в Сливен. Директорът на болничното заведение разкри, че лекарят, който е извършил раждането – д-р Пашева, е разстроена и ще подаде молба за напускане, тъй като повече не иска да работи. Това е втори трагичен случай с нейно участие след смъртта на родилката Ренета преди 4 месеца.

Мъжът на родилката Галя Желязкова, която загуби бебето, обвини д-р Пашева, че е използвала брутална сила при раждането срещу съпругата му и определи инцидента за лекарска грешка, тъй като Галя е имала силни болки и е настояла пред екипа раждането да започне часове по-рано.

Ето какво заявиха двете страни по БТВ:

Пламен Желязков, съпруг на Галя Желязкова:

„Жена ми е почувствала силни болки в 2 часа сутринта във вторник. Поискала е от екипа веднага да започне раждането, но и казали да изчака до сутринта.

По време на раждането след няколко часа д-р Пашева е натиснала Галя с всичка сила, с ръце и лакти. Галя е изохкала, много я заболяло и бебето е излязло починало.

Вчера в 11 часа дойдох в болницата. Една сестра ми каза: Честито, имате бебе. След малко излезе д-р Пашева и ме извика, още в коридора ми каза, че се е случило най-лошото. Попитах, със съпругата ми ли, тя каза: Не, с детето. На 80 % съм сигурен, че е лекарска грешка, защото, ако раждането е започнало, както съпругата ми е искала, още вечерта при тези силни болки да  бъде извадено детото, нямаше да се случи това.”

Васислав Петров, директор на МБАЛ Сливен:

„Д-р Пашева е довършила раждането, тъй като сърцето на детето започнало да бие по-слабо, което се дължи на страдание на самото дете. Тя е ускорила раждането, но се е родил мъртъв плод и въпреки реанимацията, детето не е могло да бъде спасено. При започнало раждане и това, че главата на детото е излязла с няколко сантиметра, е нямало възможност да се прави секцио, максимално бързо е завършено раждането. Предстои проверка на случая, но д-р Пашева обяви пред мен, че повече не иска да работи и ще подаде молба за напускане.”

Близките на Галя обявиха, че ще наемат адвокат и ще заведат съдебен иск.

Източник: petel.bg

loading…