Прокуратурата прецизира обвиненията срещу Овчаров

1
106
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Специализираната прокуратура прецизира обвиненията срещу Овчаров. В същността си те отговарят на първоначално повдигнатите от СГП, но размерите на щетите са утроени.

Припомняме Ви, че първоначално СГП привлече Овчаров като обвиняем в края на март т.г. Тогава той бе обвинен в умишлена безстопанственост, по времето по което е бил на длъжността министър на икономиката и енергетиката, и длъжностно престъпление. Повод за обвиненията е липсата на контрол, в резултат на което са последвали значителни щети за „Мини Бобов дол” ЕАД в общ размер 8 940 231,47 лева

Съдът върна делото на Специализирана прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. В резултат бяха събрани доказателства за това, че в резултат на неупражнения от Овчаров контрол, за „Мини Бобов дол“ ЕАД са последвали щети в размер на повече от 24 млн. лева, т.е. почти три пъти повече.

След връщането на делото, Специализираната прокуратура извърши множество процесуално следствени действия, при които се събраха доказателства за това, че в резултат на неупражнения от Овчаров контрол, за „Мини Бобов дол“ ЕАД са последвали щети в размер на повече от 24 млн. лева, т.е. почти три пъти повече.