Детоксикация на черния дроб – не я пренебрегвайте

1
206
Добави коментар
borola
borola

За да може организмът ни да функционира правилно е необходимо успешното неутрализиране на продуктите, които затормозяват дейността му. Именно това е една от многото функции на черния дроб – обезвреждане на токсините и детоксикация на организма. Като токсини действат изключително много от приеманите отвън или образуващи се в тялото вещества. Обезвреждането им е тежък и почти непрестанен процес. Затова е необходимо периодично да се извършва детоксикация на черния дроб, така че той да има шанс да възстанови своите сили.

Детоксикация на черния дроб – защо?

Периодичното прочистване на черния дроб е наложително, защото той буквално е незаменим, а и често е претоварен. Освен това при проблеми с черния дроб винаги има риск от увреждане на жизненоважни системи в организма. Детоксикацията, избягването приема на храни и напитки, които го натоварват и приемът на продукти, които му осигуряват комфорт са най-малкото, което можем сами да сторим за здравето на този важен орган.

Детоксикация на черния дроб – как?

Разработени са редица методи за изчистване на черния дроб. Специалистите най-често препоръчват следните:

– Повишаване приема на вода, за да се поддържа тялото хидратирано. Черният дроб първи ще “усети” благоприятната промяна.

– Изпиване на чаша топла вода с лимон сутрин след ставане. Действа освежаващо за начало на деня и тонизира черния дроб.

– Включване на пресни плодове и зеленчуци към ежедневното меню. Важно е да се приемат полезни храни за черния дроб и да се оптимизира хранителният режим, защото недостигът на витамини може да увреди този жизненоважен орган.

– Избягване приема на алкохол, захарни изделия, транс-мазнини и всякакви процесирани храни.

– Редовна консумация на храни, богати на фибри. Те допринасят за прочистване на червата и изхвърлянето на вредните продукти и подпомагат детоксикацията на черния дроб.

– Редовна физическа активност – тя стимулира кръвообращението и притока на кръв към черния дроб, с което се подобрява изхвърлянето на токсините от него.

За да е ефективна детоксикацията на черния дроб

Много хора се сблъскват с проблеми с черния дроб и не знаят как успешно могат да си помогнат. Безспорно периодичната детоксикация на черния дроб е сред ключовите решения. За да е успешна тя и за да се оптимизира функционалността на органа е необходим и прием на продукти, които му осигуряват необходимия комфорт. Такъв продукт е Хептен/Hepten®. Той подпомага регенерацията на чернодробните клетки (хепатоцити) и ускорява процеса на възстановяване на черния дроб. Приемът на Хептен никога не е излишен, имайки предвид доказаните му ползи, липсата на странични ефекти и голямата натовареност на черния ни дроб.