Чернодробна стеатоза – всичко, което трябва да знаете за нея (част 2)

1
212
Добави коментар
borola
borola

В първата част на новината ви запознахме с това какво представлява чернодробната стеатоза, както и кои са провокиращите фактори за нейната поява. Във втората част на новината ще дадем информация за това кои са симптомите на заболяването, до какво води липсата на навременно лечение, как може то да бъде диагностицирано, както и кои са методите за лечението му.

Както споменахме в предната статия липсата на навременно лечение на чернодробна стеатоза може да доведе до развитие на стеатозен хепатит. В случай, че и той не бъде овладян това може да доведе до стеатозна цироза. При стеатозната цироза се наблюдава сериозно изменение в структурата на черния дроб, като впоследствие е възможно да настъпи летален изход.

Стеатозата представлява коварно заболяване от гледна точка на това, че липсват каквито и да било ранни симптоми, които да сигнализират за нейната поява. В момента, в който те се появят е възможно вече заболяването да се намира в някой от по-напредналите стадии. В много от случаите специалистите откриват заболяването чак когато се е стигнало до мастен хепатит или цироза.

Кои са симптомите на чернодробната стеатоза?

лесна уморяемост
болки в коремната област
липса на апетит
потъмняване на очните склери
трудности при дефекация
сутрешно гадене, повръщане
сърбежи по тялото
непоносимост към пържени и тлъсти храни

Чернодробната стеатоза представлява обратимо заболяване, което може да се контролира и лекува. Според специалистите от голямо значение за тази цел е приема на хепатопротектори. Доказал свойствата си на такъв е природния продукт Хептен. Хептен съдържа висококачествен екстракт от растението бял трън, който спомага за регенерацията и правилното функциониране на чернодробните клетки. По този начин Хептен осигурява комфорта и възстановяването на черния дроб.

See more

Предишна:Чернодробна стеатоза – всичко, което трябва да знаете за нея (част 1)

Back:
Всички

Следваща:Не е само алкохолът – диабетът и наднорменото тегло са също толкова опасни за черния дроб