Новото летище в Истанбул се сдоби с най-много екрани в света (СНИМКИ)

1
176
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Новото летище в Истанбул се сдоби с най-голямата екранна площ в света, инсталирана някога в сградата на летище. Екраните са предоставени и инсталирани от Samsung, а общата им площ е 1012 квадратни метра или колкото 2 баскетболни игрища и половина. Южнокорейският гигант е инсталирал на това летище почти 700 LCD и LED екрани.

Наскоро отвореното летище в Истанбул ще стане най-голямото в света, когато бъде завършено напълно – то ще се разгърне на общо 76.5 млн. квадратни метра. Аеропортът се очаква да скъси времето за полети до България, тъй като е по-близо до българската граница в сравнение с летищата „Ататюрк”, разположено в европейската част на мегаполиса, и „Сабиха Гьокчен”, на азиатското крайбрежие на Истанбул.

Ролята на Samsung при изграждането на летището е да го направи максимално дигитално. Компанията е инсталирала множеството екрани в сградата на основния терминал на летището. Проектът включва два LED екрана с по 193 квадратни метра площ, които се намират на международния портал за заминаващи. Още екрани могат да бъдат видени в залите за пристигащи, зоните за взимане на багажа, зоните за чекиране, за паспортен контрол и за чакане. Проектът е бил реализиран за 45 дни от 28 души.