Модните тенденции за есен-зима 2018/2019 – III част

1
311
Добави коментар
svetla58
svetla58

Коя е основната тенденция за тазгодишния есенно-зимен сезон? Изненада ли ще е, ако кажем, че думата е само една – И З О Б И Л И Е. Да. Истина е. Имате пълната, абсолютна свобода да си изберете какво, кога и по какъв начин да бъдете. Всяка роля е фантастична, а за това как ще я „изиграете” ще ви помогнем ние, като ви даваме полезни насоки в морето от текстури, цветове, материи и принтове.
________________________________________
Easywear стилът продължава да стои в основата на трасиращата дъга и да дава първоначални насоки за действие. Все пак за всички ни остава важно да се сгушим в топли и удобни дрехи, които ни създават уют и комфорт, но за хладните месеци на 2018-та, комфорт също значи и еклектична серия от вече познати парчета, които са изпитани на терен и са безопасни за стиловите спринтьори.
________________________________________
Общата тенденция може и да е била за дрехи, които бързо се обличат и събличат, но модата не забравя за забавлението, цвета и блясъка.
Зимата на 2018-та ще бъде определена като пиршество на индивидуалността и стила с едно многообразие от тенденции.

Наслояване

Наслояването е един от най-предните и централни трендове за този сезон, като си играе с текстурата и обема в майсторска игра на натрупване. Balenciaga стартира цялото това фиаско с илюзията за 9 пласта, носени наведнъж, като играта с цветовете е полярна – от огнени и ярки комбинации до арктични смразяващи решения. За разлика от Balenciaga, на Chanеl наслагванията са далеч по-деликатни и дискретни. Стигат до носенето на суитшърт над шушляково яке, върху рокля. Prada стигнаха до ярка, електрикова, многопластова визия, която Миуча Прада би изтълкувала като “толкова много пластове са защита за жената“.

Овча кожа

С пухкави материали, меки линии, с пясъчен и камилски цвят, овчата кожа е естествен избор в зимния гардероб. Тази зима спортният стил и стилът ърбан привлякоха погледите към себе си, като успяха да се обединят с други актуални трендове, като този на каубойката, Swinging Sixties и пачуърк.

Стилът шалче

От цветя до всякакви шарки, точки и арт врътки, дрехите, приличащи на сладките шалчета, които връзвахме в косите си, превзеха целия гардероб и флиртуват с всичко, което наподобява кич.

Пижама стилът

С чувствена мъжественост и будоарна елегантност тоалетите, които приличат на стилна сатенена пижама или елегантна нощничка са един от най-харесваните треднове за настоящите месеци.

Феерични рокли

Романтичният зимен сезон се характеризира с проницателна, женствена и превъзходна поетика.

Couture извивки

В световете на Марк Джейкъбс, Алесандро Микеле и Сара Бъртън фокусът е върху бляскавите вечерни облекла – чувствени и празнични обемни форми, поставени върху класически силуети.

Холограма

Общото между ревютата на Balmain, Maion Margiela и Sies Marjan е ултра-рефлектив, силно металически материи. От ослепителния до холограмния, футуристичен изглед се очаква да бъде големия хит този сезон.