11 тънкости, с които ще успеете да запазите фигурата си след 40 години слаба без диети, ако ги спазвате

1
125
Добави коментар
slavchev
slavchev

За съжаление винаги идва един преломен момент в живота на всяка жена, с който трябва да се сблъска и е ужасно неприятен, защото почваме да трупаме килца буквално от въздуха.

Понякога се чудим, защо човек е толкова тънък, въпреки че използва много нездравословна храна. В такива случаи казват, че той е просто е късметлия с гените. И тогава идва една критична черта – 40 години . И всички тънки хора са разделени на два лагера: някои бързо натрупват тегло, други остават тънки. Каква е тайната? В края на краищата метаболизмът като цяло се забавя. Просто има късметлии, които познават няколко прости правила. Прочетете нататък и вие ще бъдете сред тях.

През 2010 г. бе проведено едно от най-обширните проучвания. Изследвайки метаболизма на 8 000 души на 40-годишна възраст, учените установиха, че скоростта на основния метаболизъм намалява с 3%, т.е. тялото изгаря около 60 килокалории по-малко. И това означава, че дори и с обичайния ритъм на живота, можете да спечелите допълнителни килограми.

Каква е гаранцията за отлична фигура след 40?

Спазвайте правилния начин на хранене. Във всяка възраст трябва да ядете на всеки три часа и да пиете много вода и да избирате изключително полезни продукти за закуски.

За да ускорите метаболизма на тази възраст, трябва да ядете храни с високо съдържание на магнезий. Това са бадеми, ядки, трици, зелени ябълки и боб.

Витамин С се смята за един от ключовете за тялото, тъй като той почиства от токсини и носи много плюсове, за да отслабнете, като намаля нивото на вредния холестерол в кръвта.

Неприятно усещане за глад ще те преследва, докато тялото няма хром. Попълнете консумативите, като консумирате повече гъби и черен дроб.

Витамин В е много важен, защото липсата му в организма е пряко свързана със затлъстяването. Уверете се, че вашата диета съдържа яйчен жълтък, чисто свинско месо, кафяв ориз, хляб и мляко.

Сутринното кафе стимулира загубата на тегло. Но ако през деня пиете до 5 чаши, а дори и със захар, кофеинът уврежда здравето и фигурата. Пийте до 3 чаши на ден, за да не наддавате.

Хормонът DHEA отговаря на процеса на изгаряне на мазнини в тялото. Когато е в дисбаланс в тялото бързо се натрупват мазнини. За да предотвратите този проблем, добавете към диетата си още зеленчуци, както и храни, които съдържат протеини.

Омега-3 мастни киселини също ускоряват процеса на отслабване. Можете да ги приемате като хранителна добавка или да ядете повече ястия от херинга, пъстърва, сардини и скумрия.

Най-важният враг на добрата фигура се нарича захар. Но не забравяйте и за другите подсладители: сиропи, захарин, стевия. Казват, че е много трудно да се откаже от сладкото, но имаме някои съвети.

Мазнините са полезни, ако са здравословни. Те се намират в авокадото, яйцата, ядките и сиренета. Избягвайте пържени храни, а ако наистина искате, използвайте зехтин в приготвянето им, както и на салатите.

Подходящият воден баланс е начинът за здравословна загуба на тегло. Пийте чаша вода с лимон и мед половин час преди закуска и 1 час преди лягане. Той ще презареди тялото сутрин и ще ви помогне да забравите за късна и нощна закуска.

И не давайте излишен стрес да ви завладее. Това е една от основните причини за преяждането. Поради стрес и нервност, хората започват да се хранят по-често и на големи порции, а богатите на вредни мазнини и въглехидрати продукти стават основата на диетата.

Кои от тези правила следвате? Вероятно вече сте изоставили захарта и вредните продукти. Това е огромен плюс. Но не забравяйте, че избирането на 2-3 точки от списъка не означава загуба на тегло. Важно е да се придържате към всички и едва тогава ще бъде възможно да се предотвратят нежеланите ефекти свързани с възрастта.

Споделяйте информацията с приятелите ви

loading…