Ценни съвети за избор на комфортни дамски обувки

2
171
Добави коментар
seoslav
seoslav

Когато се запътим към магазина или избираме онлайн, трябва да следваме някои прости, но много ценни правила

Тръгнем ли да си купуваме обувки, обикновено сме в емоционално състояние и под негово влияние, не сме особено склонни да взимаме разумни решения. Не, не ви съветваме да отлагате шопинг терапията – насладете й се, но не забравяйте някои ценни препоръки за спазване, когато инвестирате в поредния си чифт.

Няма значение дали ще пазарувате онлайн или от физически магазин, правилата са еднакво приложими, стига да им се доверите и да ги следвате.

Точна номерация

Ако не сте чели достатъчно за човешкото тяло, сигурно ще се изненадате, че лявата и дясната ни страна не са абсолютно съразмерни. Размерът на ходилата не прави изключение. Напълно възможно е едното ви стъпало да е по-голямо от другото. Това не бива да ви учудва и не сте само вие в тази ситуация. Ето защо, когато си поръчате обувки от сайт или избирате на място, трябва да пробвате как стоят и на двата крака. Ако се чувствате комфортно, значи целта е постигната и моделът е подходящ за вас.

И на ширина

Ако разчитате, че по-тесните обувки за дами ще се отпуснат с времето, първо проверете добре каква е материята им. Това е възможно, стига да говорим за изработка от велур или плат, но има кожи, които не могат да ви гарантират такава промяна, колкото и да се опитвате да ги носите. Не се измъчвайте, а бъдете нащрек, когато кракът ви е по-широк, отколкото самата обувка.

Перфектни на ток

Ако търсим ефекта удължаване на силуета, токчетата са отличен вариант, стига да знаем как да се ориентираме и да случим на удобни обувки. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание, е дали подметката е по-мека и плътна. Не се спирайте на твърди и прекалено тънки подметки.

Ако сте от дамите, които изпитват затруднения да запазят равновесие и да вървят гладко на по-тънък ток, може да се спрете на по-стабилните и устойчиви токове. Имате късмет, че през последната година дебелият ток е изключително актуален и с него няма как да се чувствате по-малко елегантна.

Винаги може да потърсите заместител на високата обувка в моделите с удобни платформи. Отново следете да не взимате прекалено твърда подметка, защото тя не се огъва и стъпалото ви ще се напрегне прекалено след няколко часа употреба. Корковите и по-меките платформи са прекрасно решение за всички, които искат хем да са стройни, хем да се наслаждават на комфорт с любимите си обувки.