Става за закуска, когато нямаме нищо в хладилника, за вечеря набързо пак го спретвам и за обяд е чудна идея

1
269
Добави коментар
slavchev
slavchev

Наистина искаме винаги да ви даваме оригинални идеи за готвене, така че подготвихме много готина и лесна рецепта, която е приложима по всяко едно време на деня и е с любимите ни кренвирши на всички.

Такова просто и бързо ястия може дори да се поднесе за празничната трапеза, защото изглежда много по-апетитно, отколкото много помпозни ястия.

Необходими съставки:

бутер тесто 400-450 гр
кренвирши 12 бр.
Яйчен жълтък 2 броя
сусам на вкус
сол 2 щипки

Начин на приготвяне:

Поставете размразеното бутер тесто върху пергамент за печене. Използвайки специален нож за пица, за да можете по- лесно да нарежете ленти с 1 см широчина. Започнете да тъчете кренвиршите от центъра на тестото, като се придвижвате към краищата както е показано на видеото. Сгънете всяка втора лента наполовина, перпендикулярна на тестовите ленти, оформят централния ред колбаси, покрийте колбасите със сгънатите ленти.

След това сгънете лентите от тестото, като започнете с първата, поставете редицата от кренвирши отново и покрийте с нагънати части от тестото. Направете същото и с останалите съставки, следвайки видеорецептата.

Накрая внимателно отрежете краищата на бъдещата ви вечеря и намажете тестото с яйчни жълтъци, посолете с щипка сол Поръсете със сусам, ако обичате разбира се и изпратете във фурната, предварително загрята до 180 градуса за 20-30 минути.

Този вид красота може да се появи на трапезата ви през следващия уикенд. Споделете тази интересна рецепта с вашите приятели!

loading…

Става за закуска, когато нямаме нищо в хладилника, за вечеря набързо пак го спретвам и за обяд е чудна идея

Твоята оценка