Имате пари за харчене? Ето това са най-скъпите имоти в света!

1
126
Добави коментар
slavchev
slavchev

loading…

Компанията Christie’s International Real Estate (CIRE) публикува за шеста поредна година класация на най-скъпите имоти в света на базата на данните от 80 различни компании на партньорската си мрежа.

Според данните, през 2018 година ръстът на сделките с елитна недвижимост е 11% спрямо 2017 година.

За втора година подред Хонконг остава начело в търговията с луксозни имоти. През 2017 година тук са регистрирани две сделки на цени над 100 милиона долара, като едната от тях е за 360 милиона долара. На второ място остава Ню Йорк, трети е Лондон.

Хонконг е начело и в подреждането по стойност на имотите на квадратен метър.

Ето и петте най-скъпи имоти за 2018 година

1. Вила Mount Nicholson, $149 милиона.

Имотът е в район Пик на Хонконг. Сградата има 4 спални, басейн, градина и асансьор. Продаден е за 149 милиона долара на анонимен купувач. Цената на квадратен метър е 16 000 долара.

2. Апартамент в Лондон, Knightsbridge- $120 милиона.

Няколко апартамента в Найтсбридж, Лондон са най-скъпите, регистрирани в британската столица. Два от тях са продадени за 120 милиона долара ,купувач е собственикът на Capital FM Ашли Табор. Общата им площ е 232 квадратни метра.

3. Пентхаус на Park Avenue, Ню Йорк – $91 милиона.

Разположен на три етажа – от 92-ри до 95-ти в небостъргача Рафаел Виньоли, той е с площ от 1106 квадратни метра. Обзавеждането е дизайнерско, от прозорците се открива гледка към Емрайър стейт билдинг и Статуята на свободата. Продаден е за 91 милиона долара на анонимен купувач.

4. Имение в „Бел еър“, Лос Анжелис – $90 милиона.

Ново имение в престижния квартал на Лос Анжелис бе обявен за 135 милиона долара ,но сделка се сключи за 90 милиона. Къщата включва две големи спални, 10 спални за гости, боулинг, домашно кино и кино в двора на открито. Дворът е 1.5 декара и в него има още фитнес, 25-метров басейн и спортна зона.

5. Пентхаус в Henderson Land, Хонконг- $67 милиона.

Към имота, който се разполага на 46-ия етаж на небостъргача, има и частни паркови места. Разполага с личен басейн, хубав изглед към пристанище Виктория. Купен е от анонимен клиент за 67 милиона долара.
Блиц

Твоята оценка

Общо гласували

Свързани