Изпитана бабина рецепта за болките в гърба!

1
195
Добави коментар
slavchev
slavchev

Джинджифилът помага при болки в гърба и кръста, научихме от КОЧ. Ако имате чести болки в областта на гърба и кръста, то тази статия е точно за Вас. Ето какво да направите:

Настържете парченце джинджифил – горе-долу колкото орех, на фино керамично ренде. Ако нямате такова, нарежете корена на малки парченца с керамичен нож, а после го стрийте в хаванче. Когато е за външна употреба, няма нужда да белите джинджифила. Но не го надробявайте с миксер или пасатор – щадящият метод за нарязване е за предпочитане.

Разтелете растителната маса заедно с изтичащия сок върху парченце памучен или ленен плат.

Поставете под него по-дебело парче марля или носна кърпичка и така го притиснете върху болезненото място в зоната на гръбначния стълб. Пресният джинджифил ще влезе в директен контакт с кожата, но ако това й подейства дразнещо, поставете една съвсем тънка кърпа помежду им. За всеки случай покрийте с още една кърпа и оставете да действа през нощта върху болното място.

По този начин може да се постигнете наистина дълготраен ефект.

За повечето хора излъчваната от пластира топлина е приятна. Но ако все пак ви стане некомфортно, отстранете пластира.

Важно: джинджифилът оцветява дрехите и спалното бельо в жълто, което не се почиства при пране! Затова използвайте винаги едни и същи кърпи. Доказано този метод помага при болки в гърба и кръста.

В този клип е показан друг начин за правене на компрес от джинджифил:

Твоята оценка

Общо гласували

loading…