Проверяват сигнал за полицейско насилие над криминално проявен

1
98
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

МВР проверява сигнал за полицейско насилие над криминално проявен. 21-годишен мъж е депозирал жалба, че е бит от униформени след преследване на пътя.

Сцената се разиграла на 2-ри януари, около 15:00 часа, в района на село Росен. По официална информация на ОДМВР – Бургас, служители на бургаската полиция се опитали да спрат за проверка мотоциклетист. Водачът не се съобразил с полицейските разпореждания, а настъпил газта и отпрашил към село Веселие. От полицията подчертават, че това е втори случай на преследване спрямо същото лице в рамките на две седмици.

Полицаите установили, че регистрационната табела на мотоциклета е от друго превозно средство. Водачът успял да избяга и укрил мотоциклета, но впоследствие бил издирен от служителите на Районно управление – Созопол. 21-годишният мъж се явил с баща си в Районното управление в Созопол, като е задържан за срок до 24 часа. Откаран е до “Спешния център” в Созополската болница за медицинско освидетелстване, но изрично отказал, за което е изготвена надлежна документация.

По случая в Районно управление – Созопол било образувано бързо полицейско производство, като след приключване на действията по него около 19.00 ч. на 02.01.т.г. /три часа след задържането му/ 21-годишният мъж е освободен.

За него се знае, че има две криминални регистрации от 2012 и 2013 година за кражби на акумулатори и гориво. И по двете досъдебни производства младият мъж от созополското село Росен сключил споразумения с прокуратурата.