Опасен джигит вилнее по софийските улици (СНИМКИ)

1
194
Добави коментар
stivi56
stivi56

Шофьор с регистрационен номер на колата С 1587 ХХ. вилнее по софийските улици, прави бели и бяга. Навръх Рождество Христово на Околовръстното шосе той помете шкодата на писателя дипломат Богомил Герасимов, нагъна задницата й и се изпари от мястото на произшествието. Шкодата остана без задно стъкло и със счупено предно, съобщава dunavmost.com, позовавайки се на Елиана Митова. Богомил Герасимов се отърва с порезни рани по носа и силен кръвозлив в окото, който за щастие не се оказа фатален. Преглед при офталмолога д-р Рада Иванова е установил състоянието на зрението на посланика.

 

 

От силния удар е паднал и мост в устата на Герасимов, тъй като единият от носещите зъби силно се е разклатил. По време на инцидента с Герасимов е пътувала и Елиана Митова, която е със счупено 11-то ребро вляво и с натъртвания от силния удар. Рентгенологът д-р Снежинка Панайотова е издала медицинско свидетелство с констатацията, че опасност от трайни увреждания няма, но болките ще продължат поне още 30 дни. Джигитът не е счел за необходимо да се представи на пострадалите, да им предложи помощ и евентуално покриване на щетите.

 

 

В суматохата Герасимов и Митова не са повикали КАТ, освен това имали уговорена важна среща с лекар, свързана с определен час и държали да не я пропуснат. „Бяхме щастливи, че сме живи. Не си правехме никакви илюзии, че ще открием виновника. Но когато моят монтьор прегледа колата стана ясно, че регистрационният номер на возилото, което ни е връхлетяло, е останал закачен в задницата на нашата помляна кола. Описахме случая в полицията, приложихме снимки. Оттам обещават да разкриятджигита. Важно е името му да бъде съобщено в пресата, той да получи обществено порицание. А най-доброто е да му бъде отнета книжката. Всеки може да направи грешка на пътя, но да изоставиш пострадал е безобразие и липса на морал. На такива хора въобще не бива да им се дават книжки“, коментира посланик Герасимов. Той самият е на волана близо 60 години. Шофирал е при екстремни обстоятелства в Индия, Индонезия и Мексико. Винаги е бил съпричастен към съдбата на другите участници в трафика. Ненавижда превишените скорости и съветва младите шофьори да не бързат прекалено, за да стигат живи и здрави навреме на уреченото място. „Всяко зло за добро. Добре, че сме живи. Радвам се, че ще публикувате снимките. Нека хората по пътищата да знаят от кого да се пазят. Този човек е обществено опасен. Не дай си, Боже, той може и смърт да причини и пак да избяга!“, каза Богомил Герасимов.