Избор на нов професионален дрон

3
367
Добави коментар
wood-vision
wood-vision

Технологиите еволюират все по-бързо и в света на фотографията вече има съществува ново измериние, наречено въздушна фотография. До този момент въздушните фотографи наемаха хеликоптери, за да заснемат подобен материал. В днешно време дрон технологията е достъпна за всеки потребител.

Какво означава професионален дрон?

Основния фактор при избора на професионален дрон е качесвото, което камерата му предлага. За да снимате приемливо професионално качество, се смята, че видеото на запис трябва да поддържа Full HD качество. За фотографите е препоръчително да прави снимки поне с 10 мегапиксела резолюция, задължително с опция да прави снимки в RAW режим.

Предимства на въздушната фотография

Естествено, основоното му предимство е свободата в пространството, с която фотографа разполага. Снимките от високо дават различни перспективи и се отличават много повече с прекрасните пейзажи и проекти.

Какви са недостатъците на въздухната фотография?

За хората, които смятам сериозно да навлизат в професионалната сфера, трябва да знаят, че ще срещнат един основен проблем – батерията. Голяма част от професионални дронове могат да седят във въздуха не повече от 30 мин. с едно зареждане на батерията. Съветваме Ви да обмисляте закупуването на повече от една батерия, за да можете да покриете поне 1 час от събитие, като сватба например, или просто искате да снимате по време на златния час.

Кой е най-добрият производител на професионални дронове?

Определено на дрон пазара повечето компаниi догонват лидера – DJI. Тяхната силна страна е качеството на камерите и стабилност във въздуха.  Цените на техните модели варират между 1 200 и 6 000 лева.

Серията Mavic са лесно преносими, но са с по-малки батерии. Те са по подходящи за пътуващи оператори и фотографи.

Серията Phantom са по-големи дронове, трудно преносими без превозно средство. За сметка на големия им размер те снимат по-дълго време като стига до 27 мин. за полет.

Определено  няма да съжалявате, ако изберете тази марка.

Алтернативни производители

За хората, които не могат да си позволят горе посочените суми и търсят по-бюджетни решения имаме няколко предложения:

Съвет при избор на дрон

Основен съвет, който може да дадем е да изгледате всички ревюта на избрания от вас продукт в YouTube. Гледайте клипове за самия дрон и начина му на работа, клипове за сравнение с друг дрон. Същото как проверете как се прави видео обработка с него и какви проблеми може да срещнете.