За кои дамски дрехи да изхарчим бюджета си?

4
299
Добави коментар
wood-vision
wood-vision

Така или иначе, трябва да похарчите някаква сума от трудно спечелените си пари за гардероба си (в края на краищата не можете да се разхождате без дрехи). Но разбирането кои дамски дрехи да се пропуснат и които си струват инвестицията, може да бъде труден финансов път за навигация. Макар че е изкушаващо да се изхвърлят аксиоми като „харчи за основите, спести от тенденциите!“ истината е, че всъщност не е толкова просто. Има основни неща, които всъщност искате да запазите, и може да има тенденция или две, които си заслужават да се хвалят. За да ви дадем най-големия удар за парите си, разбихме нещата по категории и помолихме експертите да преценят мнението си.

Тениска

Спестявате или харчите? Спестете. Експертите казват: „Спестете на тениски, защото„ ги носите близо до кожата си, така че да ги измиете повече, и те нямат толкова дълъг срок на годност ”, казва Мери Лу Андре, консултант от гардероба в Бостън и авторката. на Готови за износване: Ръководство на експерта за избор и използване на гардероба. Плюс това, белите обикновено губят борбата с марките за пот – пот.

Дънките

Спестявате или харчите? Харчете. Експертите казват: Дънките може да са били създадени за миньори и работници, но в днешно време можете да ги носите навсякъде – в задния двор, когато набирате листа, на работа и на вечеря с приятели. Премиум денимът има атрактивно тъмно измиване и правилното количество на опъване и трябва да се побере по-добре от по-евтиния чифт. Помислете за скъсяване на един чифт за плоски обувки и друг за токчета, казва Фар.

Сутиен

Спестявате или харчите? Харчете. Експертите казват: Сутиените са добра инвестиция, защото могат да повлияят на цялостния ви вид, казва модният наставник Тим Ган. „Голям сутиен може да направи разлика от 5 до 10 паунда във вашия външен вид“, казва Аманда Сандърс, консултант по имиджа в Ню Йорк. „Колкото по-голям е вашият бюст, толкова по-важен е прилепът. Ако имате по-малък гръден кош, качественият сутиен може да извлече максимума от това, което имате.“

Дрехи за фитнес

Спестявате или харчите? Харчете. Експертите казват: Голямото нещо за фитнес облеклото: Дори ако решите да закупите най-доброто (вместо да се изпотите в стара риза), не е задължително да изгорите дупка в портфейла си. Можете да намерите качествени фитнес облекла на разумни цени, а парчетата най-вероятно ще продължат с години. „Инвестирайте в нещо функционално“, съветва Брумбо. Уверете се, че облеклото се чувства стилни и удобни. „Когато изглеждате добре в дрехите си за тренировки“, казва Брумбо, „вие сте по-склонни да работите.“ Но не прекалявайте: страхотен чифт панталони и няколко връхни дрехи ще свършат работата.

Модни аксесоари

Спестявате или харчите? Спестете. Експертите казват: С всички търговци на дребно с отстъпка, можете да избегнете преразход на модни аксесоари, които ще са модерни само един сезон. Много магазини предлагат модерни продукти на справедливи цени, твърди стилистът и дизайнерът от Лос Анджелис Филип Блок. Но не забравяйте: Някои тенденции, като вдъхновени от морски дрехи и туники, ще се появяват отново и отново, така че продължете напред и се погрижете за нещо, което смятате, че е в сила.

Черни панталони

Спестявате или харчите? Харчете. Експертите казват: Висококачественият чифт черни панталони може да се носи години наред. „Черните панталони са винаги на мода“, казва Андре. „Инвестирането в добър чифт е умно, тъй като износването им обикновено е по-голямо, отколкото при повечето дрехи.“ Фар се съгласява: „Прекарайте повече от поне един чифт добре оформени черни панталони от тропическа вълна.“ По-добре изработените и с по-висококачествени материали струват малко повече, но ще спестите в дългосрочен план, тъй като няма да харчите два пъти повече, купувайки нов, по-евтин чифт всяка година.

Яке

Спестявате или харчите? Харчете. Експертите казват: „Много добро яке може да направи много за цялостния ви външен вид“, казва Брумбо. – Можеш да носиш само тениска и дънки, но скъпото, страхотно яке подобрява облеклото ти. Потърсете яке, което се побира в най-широката част на тялото ви.

Източници:

https://www.realsimple.com

https://www.vogue.co.uk/topic/fashion