Броени дни до тазгодишния Полумаратон „Атанасовско езеро“

1
169
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Броени дни остават до тазгодишния Полумаратон “Атанасовско езеро”, посветен на “имения ден” на природния резерват. Записването за участие приключи днес, а самата спортна проява ще се състои на 20 януари.

Състезателните дисциплини и през 2019 година ще бъдат три – 21 км бягане, 21 км колоездене и 8 км бягане. Сборният пункт е край КЦ “Морско казино”.

Стартовите номера се получават на място от 8.30 до 10.00 часа.Съпътстващи събития ще има и тази година. Ето ги и тях:- скоростно изкачване на стълби за малки и големи;- беседа за поддържан резерват “Атанасовско езеро”;- томбола с награди за всички участници;- поход до Атанасовско езеро – в деня преди състезанието.За първи път:- Среща с многократния шампион на България по планинско бягане и маратон Шабан Мустафа; – Разказ от първо лице “Как се става шампион”; – Прожекция на кадри от негови победи в Алпите.Полумаратон “Атанасовско езеро” се организира с цел популяризиране на спорта, физическата активност и значението на Атанасовско езеро като неповторима природна територия и се провежда в първия неделен ден след Атанасовден. Организатори на проявата са Сдружение “Зелена Странджа”, Българска фондация Биоразнообразие и Община Бургас.