Дамски боти – как да ги носим?

1
290
Добави коментар
clashbade
clashbade

 

Ефектът от чифт хубави дамски боти може да бъде стократно по-голям, ако използваме модните идеи на стилисти и дизайнери. Дали ще внесете нещо ново в добре забравеното старо или ще заложите на креативни и различни комбинации е ваш избор.

Ето няколко съвета от нас, с които се надяваме да ви подскажем как лесно да промените външния си вид и да изглеждате зашеметяващо с новите си боти.

Ботите са удобни и достатъчно топли, за да бъдат носени както по време на работа, така и по време на разходка в снежния зимен ден.

Ако искате да бъдете облечени удобно и малко небрежно, съчетайте дамски боти с дънки, поло от машинно плетиво и топла шуба. По този начин не само ще се чувствате достатъчно защитени от студа, но и ще се радвате на свобода на движенията. Изберете вталени дънки и прегънете крачолите им два пъти, за да ги направите по-къси и за да разкриете част от глезените си. По този начин създавате впечатление за изваяни крака, фини глезени и непринудена елегантност на фото модел.

Добре е да се запомни, че при носене на дамски боти с дънки е желателно те да се виждат добре и да не бъдат покривани от крачолите. Така краката ви изглеждат по-дълги и по-стройни и се избягва неприятното им визуално „отсичане“.

Не се притеснявайте да носите боти и топли поли по време на работа. Много от вас със сигурност се съобразяват с определен дрескод на работното място и се питат дали могат да заменят обувките с топли и удобни боти през зимата. Отговорът може да бъде само един – разбира се, стига да внимавате за следните неща:

Ако вашата пола е с дизайн тип „молив“, изберете боти с неутрални тонове. Така погледите няма да бъдат изцяло в краката ви и облеклото ви няма да бъде възприемано като прекалено дръзко.

При съчетаване на по-къса пола с боти, е необходимо да се съобразете с цвета на ботите и да изберете чорапогащник в същата разцветка.

Монохромните модни сетове са идеален избор за вашата делова визия. Ако съчетаете черен панталон с черни дамски боти, постигате изключително елегантна и фина фигура. Същото се отнася и за комбинирането на черна пола тип „молив“, с дължина около или малко над коленете, в допълнение с черен чорапогащник и черни боти.

За да постигнете спортна визия, съчетайте удобните си зимни боти с клин. Новото при тази модна идея е да напластите клин с чорапи и да го съчетаете с олекотени ниски боти. Нека цвета на чорапите е неутрален, а клина в тъмни тонове. Изберете подходяща спортна чанта, раница или сак и леко яке с качулка. Готови сте за ободряваща разходка с чаша топло капучино, ръкавици и зимна шапка.

Когато става дума за мода важи мотото „Всичко различно и странно е добре дошло“. Ако и вие искате да бъдете малко по-различни, носете боти, но… на босо. Да, това няма да бъде някаква новост, но със сигурност ще направи впечатление. Интересното решение е добре дошло, ако носите пола с дължина над коляното, за да изглеждат краката ви стройни.