Опасните страни на ниските дамски обувки

3
164
Добави коментар
seoslav
seoslav

Високите токчета не са непременно най-опасният модел дамски обувки за краката ни – трябва да бъдем внимателни и с по-ниските варианти. Ако смятаме, че сме сложили край на мъчителното ходене, нужно е поне да се информираме за рисковете, които биха могли да ни създадат и удобните балеринки или мокасини.

Когато подметката е абсолютно равна, на стъпалото му липсва стабилна опора и това може да се отрази на цялостната ни походка. Някои хора са склонни дори да провлачват краката си, което пък измества тежестта и напрежението върху стъпалото. Сводът се натоварва допълнително и скритият ефект на дискомфорт с времето се задълбочава още повече.

Острите върхове на ниските официални дамски обувки също могат да ви причинят редица неприятности, включително и изменения при ноктите на краката.

Докато вървите и смятате, че може да продължите така с километри, вие на практика усещате всяка неравност по пътя. Възможно е да се получи претоварване на гръбнака или на кръста. Ако усетите болки в прасците или бедрата, бъдете нащрек, защото това е знак, че сухожилията ви са поели повече от нужния товар.

Крампите са също добър ориентир, че моделът на ниската обувка не е особено препоръчителен за вас или поне не трябва да го носите дълго време.

Решението може да бъде следното:

Закупуване на ортопедични стелки. Те ще осигурят стабилност на стъпалото и ще направят така, че напрежението да не се съсредоточава в един участък, а да се разпределя равномерно. Така се облекчавате и при поддържането им, защото стелката лесно се пере и почиства, няма да се изисква непременно да го правите върху цялата обувка.

Ниските чехли не са желателни за продължителни разходки, а само на почивка от хотела до плажа например.

В работната среда ние искаме да сме елегантни, затова можем да се преобуваме там, а преди това да пътуваме до мястото с по-комфортни обувки.

Специалистите съветват високите и ниските модели да се редуват през ден, защото така краката получават различен тип притискане и напрежение.

Масажът вечер е идеалното средство, с което може да възстановите уморените си крака след натоварения делник. Не го пропускайте дори да сте били с ниски обувки. Търкаляйте стъклена бутилка със стъпалото си, а след това бихте могли да нанесете хидратиращ крем, маска за ходила или етерични масла. Последните са много удачни, ако искате да въздействате върху цялото тяло и да изгоните тревогите от мислите си.