След среща в МС: И шефът на АПИ инж. Глосов си отива

1
118
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Продължават уволненията в Агенция “Пътна инфраструктура” във връзка с новата система за електронни винетки и тол таксуване. След като бяха освободени Веселин Давидов, Антон Антонов и Радослав Николов, днес дойде ред с поста си да се раздели и началникът на АПИ.

Инженер Глосов, както и ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, представиха днес пред премиера Бойко Борисов доклад относно темата винетки и тол система. След разговора премиерът поиска оставката на  председателя на Управителния съвет на АПИ – инж. Светослав Глосов, който я е подал пред министъра.

Припомняме Ви, че системата за електронни винетки бе активирана на 1-ви януари. 9 дни по-късно системата от терминали за самотаксуване все още не е изцяло оборудвана. Проблеми се появиха и с конвертирането на хартиените стикери, което доведе до спиране на тази практика.

Заради тези и други проблеми, свързани с винетната такса, правителството наложи наказания на отговорните лица от Пътната агенция. Възможно е да бъдат санкционирани и изпълнителите на проекта.