Кои дамски ботуши властват тази зима

2
132
Добави коментар
seoslav
seoslav

Всеки зимен сезон ние се изправяме пред новости в моделите, но класическите ботуши си остават вечни

Модните тенденции се менят, но винаги има нещо старо, което се завръща с нова сила на сцената. Дизайнерите на дамски ботуши се стремят да бъдат оригинални и въпреки това, те се придържат към някои класически постановки, защото знаят, че те имат своите ценители.

Каквито и да са вашите предпочитания, един чифт повече никога не е излишен.  Затова заложете на разнообразието и носете различните модели според случая и обстановката навън.

Материите

Тази зима любимите суровини за изработка на ботуши си остават кожата и велура. Някои от тях са допълнени от катарами, дантели и интересни декорации с камъни. Интересът е насочен предимно към естествените материали, защото те се поддържат далеч по-лесно, а и са доста издръжливи на времето. Еко кожата обаче не прави изключение и тя е прекрасен заместител.

Цветовете

Черното традиционно е търсено и съвсем очаквано заема първи позиции при дамските чизми и ботуши от естествена кожа. Другите цветове, които са актуални, са сивото, кафявото, бежовото. Прокрадват се и по-ярки варианти, сред които жълто, бордо и зелено. Студените дни са достатъчно скучни, за да залагаме само на тъмните тонове, така че смело включвайте и другите изброени примери. Преобладават още двуцветните предложения и комбинации, с които определено ще грабнете погледите на околните.

Дизайнът и формата

Ботушите стават все по-удобни през последните години, особено след като наскоро се обърнахме към миналото, когато на мода беше дебелият ток. Днес ситуацията се повтаря и можем спокойно да се ориентираме към него, ако искаме хем да сме по-стройни, хем да не мъчим краката си.

Острите върхове при ботушите са на по-заден план, въпреки че при някои стандартни форми те запазват своето присъствие. Заоблените са по-приемливи в момента. Те не удължават прекалено ходилото и са доста по-нежни като излъчване. Платформите – скрити и явни, също намират място в настоящите тенденции. Чизмите продължават да са на фокус, а дамите, които се радват на добра фигура, изобщо не трябва да ги подценяват.

Покажи ми ботушите си, за да ти кажа каква си

Може би не подозирате каква тайна се крие в избора ви на ботуши. Спонтанното решение често е продиктувано не само от маниера ни и типа на характера ни, но и от настроението, в което се намираме в момента. С тях демонстрираме на всички и какви планове имаме за деня. Дали днес стремежът ни е да зашеметяваме с визията си и да събираме комплименти, или по-скоро предпочитаме да стоим в сянка и да заложим на практичния комфорт.