ИНДИЯ – ВРИНДАВАН , РИШИКЕШ И ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК – U Travel

5
350
Добави коментар
utravel
utravel

Авторски lifestyle маршрут на U Travel LTD

Да пътува из Индия не е за всеки. Индия не е държава като другите, тук всичко е много по-пъстро, много по-усмихнато, много по-наивно, много по-измамно, много по-шумно, много по-населено, много по …. очарователно. Открай време страната на Махараджите е разпалвала въображението на любителите на екзотични пътешествия, прави го и сега. Само тук можеш да усетиш неподправената радост от това да имаш храна за деня, покрив за през нощта и четка за зъби за сутринта … Индийците обичат да си мият зъбите, обичат да се къпят и дори да нямат нашите удобни бани, с удоволствие го правят всеки ден, ей така простичко – на улицата. Само тук може да се наложи да спреш и да изчакаш кефа на една крава да се мръдне от пътя, просто защото тя е свещено животно и когато спре да дава мляко бива натирена на улицата, за да може другите също да помагат в изхранването й. Така че доста крави си ходят свободно дори по магистралата. Клаксоните не ги стряскат въобще.
Индия е страна на изобилни вкусове, ярки цветове, бели усмивки и много божества. Толкова много, че ми е трудно да възпроизведа цифрата, но въпреки това имат своята Света троица, която всички почитат – Брахма, Вишну и Шива.
Индия е и страната на йога, гурута с милиони последователи и такива без последователи, аскети, със и без садхани, ашрами, крепости, дворци на махараджи и Тадж Махал – най-великият паметник на вечната любов на един мъж към една жена.
Индия ще я усетите още на летището – аромат на подправки, на ароматни пръчици, пот и още хиляди други неща, на фона на едно постоянно жужене от клаксоните на автомобилите.
Всеки любител пътешественик, който е пътувал, но още не е посетил Индия трябва да го направи.
Всеки любител пътешественик, който не е пътувал, но иска да започне от някъде, трябва да започне от Индия.
Преди да тръгнете помислете си какво ви е съкровеното желание за това пътуване и то … ще ви се открие…
Нашата програма е повече от всичко, което може да намерите на „пазара“, без да претендираме да е изчерпала това, което трябва да се види в Индия, но все от някъде трябва да се започне, а това е най-добрият начин. Постарали сме се да подберем най-добрите възможни места за настаняване, така че да има и личен комфорт; местата за хранене са най-отличителните, програмата и изненадите няма да спрат до края на пътуването.

ПРОГРАМА

ДЕН 1 : София – Делхи
Среща на летище София в 10ч., Терминал 2 за полет в 12:15 ч. до Делхи.

ДЕН 2 : Делхи
Пристигайки в Делхи в 02 ч. , трансфер и настаняване в хотел. След закуска в 10:30 ч. ще се срещнем с нашия водач и шофьор и ще започне нашият тур в Стария и Новия град. Попътно ще посетим популярната Червена крепост, която е служела за резиденция на Мугалските императори на Индия за период от почти 200 години; Яма Масджит – най-голямата джамия в Индия и ако времето ни позволи ще отскочим да напазаруваме от местните магазини на Чандхи Чоук. След това ще продължим към Кютуб Минар – най-високата каменна кула, която е символ на победата, Радж Гхат – мемориалът и вечният огън в памет на Махатма Ганди. От там ще се насочим към Джантар Мантар – впечатляващият слънчев равноденствен часовник,откъдето ще се разходим до величествената Порта на Индия, посещение на последният от поредицата Бахайски молитвени домове “ Храм на Лотос“, който е дело на архитекта Фариборс, като вдъхновението му е бил най-древния индийски символ – лотоса. За индийците лотоса е символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Продължаваме напред към гробницата на моголския владетел Хумаюн.По пътя ще видим и Раштрапати Бхаван – Президентството, Парламента и другите правителствени сгради. Късния следобед прибиране в хотела.

ДЕН 3 : Делхи – Джайпур ( около 265 км. )
След закуска отпътуваме за Джайпур, известен като розовият град. Ще пътуваме дълго, но за сметка на това ще имаме възможност да видим истинския индийски живот, без подобрители. Ще имаме възможност и да си разказваме интересни факти за историята, бита, духовния и религиозен облик на тази уникална страна. Настаняваме се в хотела ни и през остатъка от деня всеки ще може да прави каквото си иска –разходки, хубава почивка, йога клас. Нощувка.

ДЕН 4 : Посещение на забележителностите на Джайпур.
Закуска. Ще започнем деня посещавайки хълмовете на впечатляващата крепост „Амбър, разположена до езерото Маота и част от културното наследство на Юнеско, считана за една от най-красивите крепости в Индия. На място ще изберем дали да се изкачим към върха пеша, с джип или на гърба на слон! 😉 . След това ще разгледаме и крепостта в района Джайгарх,по-висока с 400 метра, построена от Савай Джайсингх III. Там ще видим най-голямото построено оръдие на колела. Оттам продължаваме обиколката със забележителностите Хава Махал – пет етажния дворец на ветровете, с пирамидална форма, градския дворец,който е внушителна комбинация на мугалското и раджастанското изкуство. Джантар Мантар – астрономическа обсерватория построена през 1726 година. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра ( около 245 км. )
Закусваме в хотела и отпътуваме за Агра . Пътем посещаваме Фатехпур Сикри, известен като изоставения град, изграден от император Акбар.

Пристигане в Агра. Свободно време за разходки и пазар. Вечеря. Нощувка в хотел в Агра.

ДЕН 6: Агра – Вриндаван ( около 30 км. )
Закуска и посещение на световния символ на Любовта – Тадж Махал, построен от император Шах Дахан в памет на голямата любов към жена му императрицата Мумтай Махал. По- късно разходка в крепостта „Агра “ ,с великолепна гледка към Тадж Махал. Късния следобед отпътуване за Вридаван известен като „градът на Кришна” със своите около 6 хиляди храма. В този град Кришна прекарва ранните години от живота си. Той е осмото дете на Васудева и Деваки. В древни свети писания като „Бхагават – Гита“ Кришна е описан , като Върховната Божествена Личност. Свободно време за разходка и пазар в града . Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 : Вриндаван
Закуска . Свободен ден за разходки, ще плаваме по свещената река Ямуна за да наблюдаваме стотиците свещени огньове. Ще обиколим свещения хълм на Кришна , както и някои от храмовете в града. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 : Вриндаван – Ришикеш ( около 205 км.)
Закуска и отпътуване за Ришикеш , в превод от санскрит „ град на мъдреците” , наричан още и „световна столица на йога“. Ришикеша е името на бог Вишну, означаващо „Господар на сетивата”. Той е свещен град намиращ се в подножието на величествените Хималаи и е началната точка на поклонническия маршрут Чар Дхам. Тук през 60-те години известната рок група Бийтълс прекарват няколко месеца, през което време композират 48 песни. Настаняване и свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9: Ришикеш
Закуска. През този ден за желаещите ще се организира рафтинг по горното течение на р. Ганг. Останала част от групата ще посетим храмовете на Рама, където е практикувал покаяние и Лакшман, като до тях ще стигнем по висящ мост. Вечерта ще се включим в традиционните свещени ритуали (аратри) изпълнявани на брега на реката. Вечерта – заслужена почивка в хотела.

ДЕН 10 : Ришикеш – Делхи ( около 100 км.)
Закуска. Свободен ден за практики, вярва се , че медитацията в Ришикеш , както и потапянето във водите на река Ганг водят до по-бързото достигане на търсещите до тяхната цел. Разходка във величествените Хималаи и посещение на пещера Васища, намираща се на 20 км. от града, за която се говори , че е обитавал и Христос. Късния следобед отпътуване за Делхи. Настаняване в хотел и вечеря.

ДЕН 11 : Делхи
Закуска . Свободен ден в който ще можем да се разходим и напазаруваме сувенири за близките ни и спомени за нас. По желание посещение на Храмът Акшардам, Ню Делхи. Той е посветен на светеца от 18 век Свами Нараян. Последователите на този светец вярват, че Свами Нараян е въплъщение на бога и му се покланят с голяма преданост. Храмът е проектиран в типичен индийски стил. Акшардам е архитектурното чудо на Делхи. Стотици стълбове, куполи, прозорци са изработени от червен пясъчник. Храмът е построен с помощта на 3 милиона човека, в продължение на пет години. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 12 : Делхи -София
Закуска. Освобождаваме хотела .Трансфер до летището за полет до България.

Пристигане в София вечерта.

Цена на човек настанен в хотели 3* – 2780 лв.
Цена на човек настанен в хотели 5* – 3160 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :

Чекиран багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг.
11 нощувки със закуска и вечери в хотели ***/*****( 4 в Делхи; 2 в Джайпур; 1 в Агра, 2 във Вриндаван; 2 в Ришикеш )
Всички екскурзии по програмата
Езда на слон в крепостта Амбър, Джайпур
Местни екскурзоводи с английски език
Медицинска застраховка с лимит 10000€
Водач от агенцията при група минимум 12 човека

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
Виза за Индия, която се заплаща лично при интервюто в посолството на Индия ‒ 105 лв.
Бакшиши – 50$ за целият престой
Рафтинг по река Ганг – 25 $
Разходка с лодка по река Ганг – 20$
Разходка с лодка по свещената река Ямуна – 20 $
Застраховка : “Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩА:
Бакшиши – 50 $ за целият престой

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Копие от международен паспорт и депозит от 1400 лева на човек.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА :

City
Standard Hotels 3*
Delhi
Almondz Hotel ( или подобен) https://www.almondzhotel.com/
Jaipur
Jaipur Palace ( или подобен) https://www.jaipurgreens.in/
Agra
Taj Resort ( или подобен) https://www.hoteltajresorts.com/
Vrindavan
Ananda Krishna Van ( или подобен) https://www.anandakrishnavan.com/index.php?go=gallery
Rishikesh
Narayana Palace ( или подобен) https://narayanaholidays.com/hotel_narayana_palace.html
Delhi
Almondz Hotel ( или подобен) https://www.almondzhotel.com/
City
Standard Hotels 5*
Delhi
The Leela Ambience Convention Hotel https://www.theleela.com/en_us/hotels-in-delhi/the-leela-ambience-convention-hotel-delhi/overview/
Jaipur
Radisson Blu https://www.radissonblu.com/en/hotel-jaipur
Agra
Radisson Blu https://www.radissonblu.com/en/hotel-agra
Vrindavan
Clarks Innhttps://www.clarksinn.in/hote/Mathura_Clarks_Inn_Mathura
Risikesh
Ganga Kinare https://www.gangakinare.com/
Delhi
The Leela Ambience Convention Hotel https://www.theleela.com/en_us/hotels-in-delhi/the-leela-ambience-convention-hotel-delhi/overview/