Как се промени тялото на момиче, което 1 седмица се миеше с червено вино

1
141
Добави коментар
slavchev
slavchev

От векове червеното вино се счита за вълшебна напитка, която не само успокоява нервите, но и подмладява кожата.

Много хора знаят почти всичко за кожата си, но едно момиче, да я наречем Скарлет, реши да проведе експеримент. Идеята беше да се опита как червеното вино работи върху кожата.

Това желание дойде при нея, след като виното ѝ помогнало при лечението на акне по лицето. Кожата ѝ останала чиста и сияйна за дълго време! Ето и отчет за експеримента, ден след ден!

Първи ден, начало

Експериментът започна с това, че тя купи бутилка червено вино и изпи чаша, за начало. Нямаше конкретен план, както и увереност в отличния резултат. Решението дойде от само себе си. Момичето просто се и изми с вино. В момента на контакта на напитката с кожата, тя усети леко изтръпване и боцкане. След това последва масаж на лицето за пет минути. После Скарлет се изми с топла вода без сапун. Важно е да запомните, че подсушаването на кожата е по-добре да стане без използването на кърпа, а по естествен начин. Ако нямате достатъчно време или търпение, можете да използвате сешоар.

Ден втори, крем за лице

На втория ден тя решава да смеси виното с крем, защото виното трудно се нанася върху лицето поради воднистата му консистенция. Девойката избра любимия си овлажнител, който използва постоянно. Бяха необходими две супени лъжици вино и една супена лъжица крем, за да се получи смес за лицето. Скарлет старателно смеси двете съставки и нанесе сместа върху лицето си с пръсти. Последва добър масаж, който продължи около десет минути. Красавицата изми лицето си с ледена вода в края на процедурата.

Ден трети, кисело мляко и мед

За да продължи експеримента, момичето отвори още една бутилка червено вино. После отвори хладилника и видя буркан с кисело мляко и мед. Защо да не смеси тези две съставки с вино? Три съставки в равни количества, две супени лъжици от всяка, тя разби в миксер и нанесе получената маса върху лицето си. Когато сместа изсъхна върху кожата, я изплакна с топла вода. Усещането за лекота и свежест съпровождаше нашата героиня през целия ден. Беше страхотно!

Ден четвърти, междинен резултат

Когато се събуди сутринта, Скарлет осъзна, че възпалението на кожата е намаляло значително, очевидно поради противовъзпалителното и антисептично свойства на червеното вино. Завърши деня, като изплакна лицето си с вино. Не го изми с вода, а изчака, докато влагата се изпари. За да не се цапа спално бельо, трябва да се сложи ненужна чиста кърпа върху възглавницата. Красотата изисква жертви!

На петия ден приятелите забелязаха разликата

Сутринта момичето навлажни кожата на лицето си с вино, а вечерта разбра, че кожата ѝ е станала по-млада. Най-малкото това ѝ казваха приятелите ѝ по време на партито. Вълшебната напитка е богата на антиоксиданти, като флавоноид, ресвератрол и танин, и отлична помага в борбата с бръчките и възстановява колагена в кожата. Скарлет сподели тайната с приятелките си, но не всички приеха разказа ѝ сериозно. Решиха, че момичето е пило твърде много и ги разиграва.

Ден шести, сбогом акне

Антибактериалните свойства на виното помогнаха да бъде унищожено дългогодишното акне. След процедурите кожата девойката остана чиста и еластична дълго време, а акнето повече не се появи. Това е значително постижение, заради което си струва да отидем в супермаркета и да си купим друга бутилка вино, но само за експеримента! Участничката в експеримента знаеше много добре за неприятните неща, които се случват на хора, които злоупотребяват с алкохолни напитки.

Седми ден, финал

В последния ден тя реши да продължи експеримента си с червено вино, ако не ежедневно, поне веднъж седмично, защото напитката направи кожата еластична, чиста и млада! Съдейки по крайния резултат, експериментът беше напълно успешен.

Но ако решите да го повторите върху кожата си, не забравяйте, че женския алкохолизъм е много труден за лечение. Прекомерната консумация на алкохол има отрицателен ефект върху здравето. Затова експериментът на Скарлет може да се прави след консултация със специалист./zdrave.to

Твоята оценка

Общо гласували

loading…