Нужна ли Ви е поща в Англия (English post office)?

1
161
Добави коментар
Didohotep
Didohotep

Типичен пощенски адрес в Лондон:
12 Callcott road
London
NW6 7ES
Без потвърден пощенски адрес в Англия (English post office), банката няма да Ви отвори банкова сметка. А известието, че сте си открили сметка в банката, ще го получите по пощата, на адреса, който сте посочили в  recommendation letter, или в сметките си (bill). Също по поща ще Ви изпращат банковите извлечения (стейтмънти) за движенията Ви по сметките.

Използване на английската поща.
Също по поща Ви изпращат и insurance number — заветната карта с номера Ви за социално осигуряване, който Ви се издава еднократно. Да надпишете пощенския адрес е цяло изкуство. Писмото Ви може да се върне обратно, ако сте надписали неправилно адреса на получателя. Правилата са като при нас – долу, вдясно е адреса на получателя, а горе в ляво – адреса на подателя. Понякога е прието обратния адрес да се пише и на гърба на плика.

Пликове и марки за писма в Англия.
Пощенски пликове и пощенски марки може да закупите в отделенията на английската поща. Те са по-скъпи от нашите. Имат различни размери и винаги трябва да питате каква марка е нужна за изпращането до еди-къде си. Когато получавате поща в Англия ( English post office), научете се да отваряте пликовете с нож или ножица, само от единия край, така че плика да остава цял.

Може да Ви се наложи някои пликове да ги показвате някъде като сериозен документ, че нещо сте получили и на коя дата.
–––-