Даниел Лумера за първи път в България

1
145
Добави коментар
eventA
eventA

На 28 февруари международно признатият лектор и писател доцент Даниел Лум​​​​​​​ера ще проведе своя първи семинар в България. “Лечението на прошката” е семинар пътешествие, който разглежда философия, родена, за да подобрява качеството на живот във всички негови аспекти (личен, релационен и социален). Знанията и уменията, придобити по време на специализирания семинар, намират приложение в здравеопазването, правосъдието, образованието, политиката, изкуството и, разбира се, в личностното развитие. Лечението чрез опрощаване е нов подход на съзнание: еволюционна стратегия, необходима за здравето, благополучието и качеството на живот. Това е едно от личните и социални умения, необходими за нов начин на образование, особено за формирането на нови лидери.

Процесът на прошката е невронално развитие на основните качества в личностен, релационен и социален аспект: трансформиране на проблемите в ресурси, разрешаване на конфликтите, развитие на зрялата съпричастност, на интегрираната култура на мир.

Прошката е начин на поведение, самореализация, характерна за всеки индивид независимо от кредо и социална принадлежност.  Най-често се свързва с религия или психотерапия. Даниел Лумера разглежда прошката като универсална стойност, без принадлежност и обвързаност, освен със самия живот. Комплексна визия с влияние върху всеки един  аспект на човешкото съществуване. Прошката е едно силно преживяване.

През 2007 г. Даниел Лумера се срещна с експерта по иридология Мариуалиса Де Пейс и чрез нея се запознава с работата на д-р Хелън Уилямс, която е починала няколко години по-рано, състояща се в тестването на органи като черния дроб с кинезиологични техники и повторното им тестване, искайки от пациента да прости на самия орган. Въз основа на това Даниел Лумера разработва протокол за прошка (базиран на опита), структуриран на 15 стъпки, в които са интегрирани 4 фази, идентифицирани от него като: декларация, отговорност, благодарност и любов. Тази структура позволява на човек да поеме отговорност за това, което изживява, като изразява отношение, което му позволява да експериментира в процесите на прошка.

Създател на метода My Life Design®, Даниел Лумера е автор на книгата „Лечението на Прошката, нов път към щастието“ и на „Методът на 7-те стъпки на прошка“. Днес той ръководи фондация MyLifeDesign и е председател на Международната школа за прошка (ISF), проект за обучение, изцяло посветен на разпространението на нова идея и опит за прошка, разбирана в светски и универсален смисъл, за трансформация на индивиди, взаимоотношения, обществото и за разрешаването на конфликти между държави, народи, етнически групи и религии.

През 2017 г., по време на Международния ден на прошката, отбелязван в Campidoglio (Рим), Даниел Лумера получава медала на президента на Италианската република. Чрез социалния си проект „Диалози за прошката“, той съумява да приобщи и сенсибилизира хиляди деца и учители и въвежда тази специалност и в пенитенциарните институции, благодарение на патронажа на Департамента на пенитенциарната администрация (D.A.P.), подкрепящ и разпространяващ един нов подход на правораздаване, реабилитация и реинтеграция.

Програмата на семинара “Лечението на прошката” включва анализ на новите методологии и стратегии за изграждане на съзнателна връзка с болестта и значението на този процес. Участниците ще се включат в практически занимания за справяне със заболяването и с траура чрез модела на петте интелигентности, упражнения, демонстриращи влиянието на съзнателното дишане върху емоциите, ума и жизнената сила и др.

Семинарът е насочен към психолози, лекари, терапевти, работещи с хора със зависимости, терминално болни или при преодоляване на траур, социални работници в специализирани заведения за лишаване от свобода, медицински лица, преподаватели и студенти.

Повече информация за Даниел Лумера, метода My Life Design® и за пълната програма на събитието може да бъде открита на официалния сайт на събитието.