Новото е добре забравено старо: oversize шлиферът

1
170
Добави коментар
svetla58
svetla58

Дефиницията за модата, че „Новото е добре забравено старо” важи с пълна сила в настоящия случай. Понякога най-горещият тренд, всъщност се оказва нещо старо и покрито с прах.

Има времена, когато светът на модата изглежда като объркващо място, но е успокояващо да се помни, че често може да се раздели на два прости принципа: водещи тенденции и вечни тенденции. Първото е лесно да се забележи. Има толкова много „временни” тенденции, които са актуални буквално само един сезон, и добре че е така. Има такива, които изобщо не е трябвало да се създават.

 

За разлика от тези, вечните тенденции или т. нар. Класики, които са в пъти по-малко и сериозно запомнящи се. Ако някои не получиха нужното време под светлините на прожекторите, но въпреки това са били актуални за времето си, то сега настана часът, в който да ги центрираме в гардероба си.

Тренчът е този вид дамска връхна дреха, която е с най-дългогодишен статут на Must have и е с тенденцията да остане така и занапред. От шикозния, плътино стегнат с колан около кръста макинтош, през PVC формата, до такъв, който е с over size размер и се носи небрежно отворен, и всъщност точно той се оказва основната подформа на модерния тренчкот, която става актуална, както за хладните месеци в края на зимата, така и в пролетните нощи и есенните следобеди.

Ако не можете веднага да намерите по магазините желания артикул, изобщо не се притеснявайте – убедени сме, че в старите гардероби на майка ви или баба ви, ще намерите техните шлифери, които някога ни се струвах грозновати и крайно излишни.

Или пък ги причисляваме към изцяло мъжкия гардероб…? Което, само по себе си, също е идея – безсрамно посегнете на онова крило от семейния гардероб, което е най-малко по размер, но разровим ли се там, винаги ще намерим какво да си откраднем – е, този път, освен boyfriend джинсите и широките ризи, грабваме и големия, широк и провиснал зеленикав шлифер, с който да заприличаме на някой супер герой с гордо развята мантия. Класиката, мили дами, неслучайно е наречена точно така.

Убедени сме, че в моделите, които сме подбрали за вас, ще намерите своя вариант на шлифер, който ще носите с голямо задоволство и ще съберете погледите на по-консервативните традиционалисти около вас.

Ако все пак не сте успели да се поровите в нафталина за някой модел, който да ви пасне, ето ви няколко вдъхновяващи шлиферчета, които можете да добавите към ежедневния си аутфит.

Редактор: Марина Делева