Британия наложи възбрана върху фотографии под женските поли

3
214
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

За шотландските поли забраната още не важи. Но за дамските е с пълна сила в ход. Ще се отнася до шотландските дами с поли, казусът е неизяснен. Да видим подробности за тази нова победа на благоприличието в английските мъгли и брекзити.

Британските депутати обявиха за незаконна практиката uspkirting, за тайно снимане под женски поли или рокли, след 18-месечна кампания от страна на жертва. Тази практика често е използвана от воайори, които носят малки видеокамери или мобилни телефони и снимат на ескалатори на обществени места, паркове на открито и търговски центрове. С приемането на закона, всеки признат за виновен го грозят до две години затвор. Водещата кампанията, Джина Мартин обясни, че законопроектът е „политика и общество в най-добрия им вид“. Членовете на горната камара на лордовете одобриха окончателно законопроекта, като премиерът Тереза ​​Мей също лично го подкрепи, заявявайки, че практиката поставя жертвите под голям стрес.

Законопроектът за кратко бе задържан миналата година, когато един депутат го блокира, по време на парламентарен вот. Кристофър Хоуп, член на консервативната партия на Мей заяви, че възразява срещу начина, по който е внесен законопроектът, но е посрещнат с викове „срам“ от депутатите. Джина Мартин, инициаторът на законопроекта, е присъствала на музикален фестивал в лондонския Хайд парк, когато мъж се е притиснал до нея, докато приятелят му се е криел наблизо. „Пет минути по-късно видях, че неговият приятел … гледа снимка, направена между краката на жена. Веднага разбрах, че това съм аз“, обяснява тя. Мартин сграбчва телефона и показа снимката на полицаите, но те казват, че наистина не могат да и помогнат. След това тя решава да проведе кампания, за да превърне практиката в незаконна и събира повече от 100 000 подписа с онлайн петиция.