Малките слънчеви очила – супер модни

4
484
Добави коментар
wood-vision
wood-vision

Малките слънчеви очила са актуален и основен тренд за модния сезон и една от основните и последни тенденции в модата на слънчевите очила, които следват дизайнерите на световните брандове.  Според мнението на модните критици те черпят вдъхновение от ретро модата и от филмовата индустрия  и от моделите, които са носили звездите във филмите.

Как започна всичко?

Появата на малките модели на слънчевите очила в миналото се заражда от необходимостта на някои професии от тях: например в Китай съдиите използвали опушени стъкла за да прикриват очите си да не издават своите чувства и емоции при делата, които са гледали или в Америка слънчевите очила се появили за да предпазват очите на пилотите /тип авиаторски/.

Малките модели са основно с кръгла форма или „котешко око“. Малките кръгли очила са придобили известност още от Джон Ленън и от филми например като „Този див див запад“. Котешките очила както между впрочем и всички малки ретро модели от деветдесетте години са превзели модните подиуми и са станали любим аксесоар като Кайли Дженър, която даже се появи на червения килим с малки котешки очила.

Малките слънчеви очила са се наложили като актуален моден аксесоар благодарение на филмови хитове като „Нотин Хил“, в който Джулия Робъртс носи вариация на котешко око, „Ченгето от Бевърли Хилс 2„, „Леон“ и други мега продукции.

Слънчевите очила в днешно време

Днес слънчевите очила са средство за предпазване на очите от UV лъчите, но и моден аксесоар. Към днешна дата дори се правят и дървени очила. Затова е време да се съобразим с тенденциите, които ни налагат модните  диктатори и да открием лицата си на показ, а не да се крием зад огромните модели, които предпазват звездите от папараците и скриват подпухналите очи и уморения външен вид. Ето какво казва Кание Уест на Ким Кардашиян в един имейл, изпратен до нея за да я  накара да се раздели с любимите си големи модели:

„Не може повече да носиш големи слънчеви  очила. Малките модели ще са всичко този сезон.“