Най-нестандартните легла, които ще владеят бъдещето

3
180
Добави коментар
clashbade
clashbade

Удобството на леглото е от първостепенно значение за всеки човек, а растящите ни изисквания вече вдъхновяват и технологичната индустрия. Не е далеч времето, когато спалнята няма да е тази, която познаваме в настоящите дни. Бъдещето ще я преобрази тотално, а леглата ще ни осигуряват не само приятна почивка, но и ще изпълняват различни функции. Може би няма да умеят да ни сервират кафе рано сутрин, но някой ден може би и това не е съвсем изключено.

Кои са най-нестандартните легла – от фантазия в реалност

Легло във въздуха

До преди няколко години то ни се струваше пълна измислица, а сега е напълно възможно като опция. С него няма да полетите, но пък за сметка на това, може да си гарантирате пълноценни мигове, докато четете книга, общувате по телефона или просто блуждаете в пространството. Обикновено то е в овална форма и има възможност да бъде окачено на тавана. Движенията му са съвсем деликатни и се извършват в кръг – изключено е да се почувствате като на лодка в бурно море.

Издигащо се на метри от земята легло

То е способно да се издигне на височина, при това без да бъде закрепвано за тавана. Магическият ефект се дължи на супер мощни магнити, които издържат почти тон.

Легло с домашно кино

Леглото с вграден компютър, който ви позволява да си устроите домашно кино, да играете и дори да работите, несъмнено е новаторско творение. Съчетавайки няколко задачи, то може да ни бъде доста полезно, но от друга страна – и да ни претовари с интеракции, ако не умеем да слагаме границата.

Сензорни легла

Смарт леглата, които са снабдени със сензори, могат да свидетелстват за нашата физическа форма, за нахлуващ в организма ни вирус, за неразположения от какъв ли не тип. Предвижда се те да бъдат оборудвани и със датчици, които да ни предупредят, че ни грози опасност от нападение или обир в дома.

Енергийни легла

Уникалните матраци са в основата на това изобретение – тяхното предимство е, че поглъщат светлината отвън, и в резултат на това генерират енергия. Тя може да се използва по предназначение за захранване на уредите и осветлението в жилището.

Акустично водно легло с форма на шушулка

Този модел може да сбъдне всяка мечта – специално светодиодно осветление, контролиране на температурата и перфектна акустика. Формата му е създадена, за да гарантира максимален комфорт и да ви пренесе във вълшебната страна на сънищата, релаксирайки напълно от натовареното ежедневие.

България