5 съвета, които ще ви помогнат да бъдете във вътрешен мир със себе си

3
223
Добави коментар
setlans
setlans

Как да бъдем във вътрешен мир със себе си? Вероятно първата стъпка е осъзнаване, че светът може да бъде непокорен, и през повечето време извън наш контрол. Но когато става въпрос за собственият ви свят, тогава вие сте шофьорът. Изборите, които правите и решенията, които взимате са само ваши.

Да бъдеш във вътрешен мир със себе си, означава да бъдеш по-добре подготвен, за това, което те очаква. За да бъдеш в мир трябва да си по-доволен от живота си. Ако се стремите да бъдете в мир със себе си, то задължително прочетете тези съвети. Но знайте, че това са само насоки, които обаче не са никак лесни за изпълнение.

Живей в настоящето

Да, този съвет вече сте го чували. Но невъзможността да се освободите от миналото и постоянният поглед към бъдещето объркват ума ви. Нещо повече, това ви пречи да се наслаждавате на настоящият момент, да се концентрирате изцяло върху днес и сега.

Приемайте всеки ден с отворени обятия. Много по-малко обременяващо е да мислим за това, какво можем да направим днес, вместо да затъваме с мисълта за това, което е трябвало да направим вчера, или какво трябва да се случи утре. Научете се да оценявате всичко, което ви се случва сега.

Научи се да приемаш

Има много неща, които бихте искали да промените, но не можете. Трябва да приемете този факт. Трябва да приемете себе си такива, каквито сте – със своите положителни и отрицателни черти.

Със сигурност има хора около вас, които са различни и не мислят като вас. Според вас това може да е грешно, но трябва да приемете, че всеки човек е различен и живее живота си така, както смята за добре.

Светът е изпълнен с нередности. Променете това, което ви е по силите и приемете това, което не можете да промените.

Прощавайте

Способността да прощавате е от решаващо значение, за да продължите напред и да оставите миналото зад гърба си. Научете се да си прощавате и да не таите омраза в душата си, защото потисната омраза ще унищожи останалото ви самоуважение, увереност и самочувствие.

Опитайте се да простите на хората, които са ви наранили в миналото, за да продължите напред. Прошката е част от освобождаването.

„Прошката е най-голямото постижение на човека, защото представлява истинското просветление в действие. Тя показва връзката на човека с енергията на любовта“ – Уейн Дайър

Вижте още:

7 ключови тайни за контакт със своето Висше Аз

10 важни насоки за успешен живот от Бхагавадгита

Медитирайте

Сред многото предимства на медитацията са спокойствието и себепознанието. Чрез медитация, вие сте в състояние да наблюдавате вътрешният си свят, да пренастроите мислите и емоциите си. Вие ще можете да прекратите неспокойното и обсесивно мислене. Ще можете да правите по-точни преценки.

Чрез медитация ще успеете да развиете силата на волята си и да удържите атаките на един объркван свят. Всяко притеснение и напрежение ще бъде отстранено.

Водете си дневник

Писането може да има прочистващ ефект. Само по себе си, то може да бъде метод, чрез който да съберете мислите и емоциите си и да ги изразите по най-добрият за вас начин. Вие ще можете да оформите този дневник по начин, който би бил най-полезен за вас.

Ако се чувствате прекалено заети, до точката на разсейване, това е един от начините да обуздаете връхлитащите емоции, идеи и мисли. Така, по-късно ще можете да се върнете към тях, когато сте по-свободни.

Използвайте този дневник, за да записвате вашето пътуване към вътрешния мир, борбите, през които сте преминали, и постиженията, които сте постигнали досега.

Сетланс / operationmeditation