Kaufland е партньор на първия „Тийноватор“ стартъп уикенд за ученици

1
214
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Kaufland е партньор на първия „Тийноватор“ стартъп уикенд за ученици

24 януари 2019 г.

Първият стартъп уикенд за ученици предстои на 26 и 27 януари в София Тех Парк с подкрепата на Кaufland България. В състезанието „Тийноватор“ Start-up „60 бизнес идеи на живо“ ученици от 10-и и 11-и клас от четири столични училища ще разработват „рецепти“ за устойчив бизнес и социално предприемачество. Събитието ще бъде открито от Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество.

„Създаването на връзка между образователната система и успешния и отговорен бизнес е основна функция на политиката ни за социална отговорност и образа ни на коректен и вдъхновяващ работодател. Лидерската ни позиция на пазара неизменно върви с въвеждане на иновативни бизнес модели и затова откриваме съмишленик в лицето на инициативата „Тийноватор“, коментира Анна Кастрева, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България, която е част от журито на състезанието.

Журито ще оценява проектите, които ще се борят за отличията „устойчив бизнес модел“, „иновативна идея“, „социално предприемачество“ и „зелен бизнес“. Учениците ще разработват идеите си с подкрепата на ментори – предприемачи и представители на бизнеса и медиите. До края на учебната година екипите на спечелилите проекти ще имат възможност да разработят в детайли отличените идеи. В състезанието ще участват клубове от СМГ „Паисий Хилендарски“, 105 СУ „Атанас Далчев“, 32 СУИУЧЕ „Св.Климент Охридски“ и 19 СУ „Елин Пелин“.

В състава на журито са още изпълнителният директор на Endeavour Момчил Василев, съоснователят на CEO Angel Club Bulgaria и председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ Григори Григоров, Николай Мартинов от Импетус, Божана Иванова от „Резонатор“, главният редактор на dnevnik.bg Велислава Попова и изпълнителният директор на НетИнфо Христо Христов.

„Тийноватор“ е част от международната мрежа U School, адаптирана за българските училища. Проектът е за стимулиране на креативното мислене на учениците и за развиване на предприемаческите им умения. Учениците работят с ментори предприемачи с опит в различни сфери. В края на учебната година всички екипи се явяват на национално състезание и презентират бизнес идеите си пред жури от инвеститори. Най-добрият отбор от България ще участва в международно състезание в Любляна, Словения, и ще има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо.

Методиката на обучение на „Тийноватор“ е разработена на базата на успешни практики от Станфордския университет. Програма се прилага в девет държави на три континента, а България е част от нея от учебната 2018-2019 година.

Kaufland е последователна в усилията си за подкрепа на предприемаческия дух в българските ученици. През миналата година компанията за IT услуги Kaufland Service подкрепи отбора по роботика, който представи България на Световното първенство First Global Challenge 2018, чиято тема беше добивът на енергия.

За Kaufland

„Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.