Магазини ДАР – промоциите са измама!

3
213
Добави коментар
kodbg
kodbg

Днес получих отговор от КЗП на жалбата ми, пусната срещу Магазин ДАР.
Той е:

При извършената проверка се установи, че кафе „Лаваца крема е густо“ се предлага за продажба на цена 8.99 лв.

С оглед на гореизложеното следва да Ви уведомим, че акт за установяване на административно нарушение може да се състави, когато съответните длъжностни лица при извършената проверка констатират факта на извършването му. Законово не би било издържано да се състави акт за административно нарушение само въз основа на твърденията и правните квалификации на конкретни граждани.

Прикачам целия отговор на КЗП.

Значи… твърденията на потребители, подкрепени от снимки и касова бележка еднозначно не са основание за налагане на санкция. За да се наложи такава е необходимо лично проверяващия да установи нарушението.
Обобщено – потребителите имат нулеви права и нулева защита, а КЗП като че ли действа ефективно само, когато се занимава с дребни електронни магазини, но не и с мастити вериги за милиони левове.

1. Искам да се извиня на всички други потебители – ако знаех това, нямаше да подавам жалба, това е напълно безсмислено и щях да спестя 100 – 200лв, които КЗП предполагам е дръпнала от бюджета за да направи тази безполезна проверка.

2. Искам да се извиня на Магазини Дар – при подобно функциониране на КЗП е напълно разбираемо да се държите нагло и да заблуждавате потребителите, няма никаква причина да не го правите. Продължавайте така и занапред.