Редовен полов живот – защо е важен за здравето на мъжа?

2
377
Добави коментар
borola
borola

Редовният полов живот има връзка с общото здравословно състояние на организма. Учени доказват, че съществуват редица здравословни ползи от редовното правене на секс. Кои са те ще разберете в настоящата статия.

Взаимовръзката между секса и съня

Редовният полов живот понижава стресовите нива в организма и подобрява качеството на съня. При редовен секс мъжете са по-спокойни и повишават самочувствието си. При нередовен полов живот неудовлетворението от живота се задълбочава и като цяло емоционалното състояние на мъжа се понижава. Обратното при изпитване на оргазъм мъжът усеща спокойствие, като междувременно се понижава натрупаното напрежение. Това улеснява заспиването, подобрява качеството на съня, повишава дневната жизненост и работоспособност. Добрият сън от своя страна е фактор за успешното преодоляване на тревожността и стреса. Затова половият акт може да се счита за естествено приспивателно. Имайте предвид, че никога няма да имате проблеми със съня, ако редовно правите секс.

Редовният секс носи множество физически и психически предимства и играе важна роля в здравословния начин на живот

При редовен полов живот се повишава имунната защита. Изследванията сочат, че редовният секс увеличава с 30% продукцията на антитела (имуноглобулин А), които повишават защитните сили на организма и по този начин предпазва от настинки, грип и други по-сериозни заболявания.

Сексът понижава и високото кръвно налягане. Любопитен факт е, че по време на кампанията за предотвратяване на високото кръвно налягане още през 2010 г., бразилският министър на здравеопазването Хосе Гомес Темпорао твърди: „Хората трябва да бъдат активни. Възрастните трябва да се упражняват – да се разхождат, да танцуват и да практикуват безопасен секс. Това не е шега. Сериозно е. Редовните физически упражнения включват и секс”. На практика сексът може да се разглежда като тренировка. По време на сексуален акт участват всички важни мускулни групи, като тези на таза, бедрата, корема, ръцете и задните части. Затова е доказано, че тридесет минути секс се равнява на повече от 200 изгорени калории. Освен това по време на полов акт пулсът се ускорява, а в момента на оргазъм скача до 150 удара в минута при нормални нива средно по около 70 удара. Затова редовният полов живот съдейства за подобряването на кръвното налягане, което пък предпазва мъжа от сърдечен удар или инсулт.

Редовен полов живот – още здравословни ползи

Намалява нивата на стреса и напрежението в мускулите.
Редовният полов живот понижава с 1/3 риска от рак на простата. Затова правейки любов вие доказано се предпазвате от развитие на злокачественото заболяване.
Можем да твърдим, че сексът е естествен антидепресант. Учени са установили, че сексуално удовлетворените личности значително по-рядко изпадат в депресивни състояния. Това се дължи на хормоните на удоволствието и доброто настроение. Отделяните по време на полов акт серотонин и допамин отнемат стреса, намаляват безпокойството, премахват напрежението и поради тази причина хората, които редовно практикуват секс, са по-уравновесени. Затова вместо да пиете антидепресанти, правете секс, защото той помага срещу депресия.
При редовен полов живот ще се радвате и на добро костно състояние. Защото половите хормони – естроген при жените и тестостерон при мъжете, се явяват естествен защитник на здравината на костите. Сексът усилва производството на тези хормони и така пази костната система от остеопороза.

Природен продукт, създаден и предназначен специално за мъже за редовен секс и сексуална наслада

За съжаление много фактори, като еректилна дисфункция и преждевременна еякулация пречат на изживяването на пълноценен полов акт. Затова, ако имате най-сексапилната партньорка, но либидото ви е в „застой“, то сексолози у нас препоръчват прием на Камагра/Kamagra®. Този продукт е вдъхновен изцяло от природата, като в състава му влизат 4 от най-мощните вещества и екстракти, които засилват сексуалното желание. В състава на Камагра са обединени L-аргинин, йохимбе (10% екстракт), жен-шен и трибулус терестрис. Тези пречистени съставки повишават сексуалната способност, удължават ерекцията и подобряват физическата и психическа сила. Камагра притежава известен анаболен ефект и повлиява положително на мускулната маса. Препоръчва се да приемате Камагра редовно и продължително по 1 капсула 2-3 пъти дневно след хранене. Дълговременната употреба не крие риск за здравето, поради натуралния произход на съставките. Практиката показва, че положителните резултати са налице до 4 седмици след началото на приема.

Преглеждания:
273