NYT: Цукърбърг планира да интегрира WhatsApp, Instagram и Facebook Messenger

1
163
Добави коментар
stivi56
stivi56

Изпълнителният директор на Facebook Марк Цукърбърг планира да интегрира услугите за съобщения WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram, според четирима души, запознати със ситуацията, заявиха от The New York Times.

 

Тази мярка ще включва преконфигуриране на функционирането на тези три услуги „на техните най-основни нива“. Въпреки че ще запазят работата си като независими приложения, те ще обединят инфраструктурата си за съобщения и всички ще включват криптиране от край до край.

Ако тази промяна се случи, потребител на Facebook ще може да изпрати криптирано съобщение например до някой, който има само акаунт в WhatsApp, нещо, което днес е невъзможно.

 

Това означава, че целта на Цукърбърг всъщност е „да поддържа милиардите си потребители силно ангажирани в екосистемата на Facebook, като допринасят за монетизирането на нейните услуги“.

 

Facebook е на ранен етап в развитието на тази промяна, която може да бъде завършена по-късно тази година или в началото на 2020 година.

 

Тази инициатива е „силна промяна в позицията“ на основателя и директора на Фейсбук, който при придобиването на WhatsApp и Instagram обеща „много автономия“ по отношение на компанията-майка, подчертава The New York Times.

Въпреки това, един от източниците на вестнико казва, че фактът, че и двете услуги са нараснали значително, е причинил промяна в мисленето на Цукърбърг. По-специално, предприемачът сега вярва, че в дългосрочен план по-тясната интеграция ще бъде от полза за цялото семейство от приложения на Facebook, като ги направи по-полезни.

 

Марк Цукърбърг е популяризирал тази идея в неговата компания в края на миналата година, ситуация, която е предизвикала вътрешни конфликти между служителите.