Дизелор инсталира втора зарядна станция за елекромобили

1
330
Добави коментар
MariaMrn
MariaMrn

Преди по-малко от една година Дизелор стана първата българска верига бензиностанции, която монтира зарядна станция за електромобили.

Първата станция беше инсталирана на обекта в гр. Нови пазар. Началото на 2019 г. Дизелор отбелязва обещаващо, откривайки втора зарядна станция, този път на обекта си в гр. Стамболийски.

„Изключително щастливи сме, че електростанцията в гр. Нови пазар се ползва редовно. С тази смела, първа стъпка станахме част от новаторските тенденции, които не просто са бъдещето, а вече са част от ежедневието. Именно затова решихме да инсталираме и втора зарядна станция. Избрахме град Стамболийски, тъй като се намира на комуникативно място – между Пловдив и Пазарджик, както и има директна отбивка от магистрала Тракия за пътуващите от и към столицата.“

Поставяйки две електрозарядни станции, Дизелор подпомага създаването на благоприятни условия за навлизането и използването на електромобили в България. 

„С всички „за“ и „против“ автомобилната индустрия изцяло се преориентира в посока електромобилност и българският бизнес е редно да бъде активен в прилагането на новите технологии.“, коментират от Дизелор.

Верига бензиностанции Дизелор  разполага с пет обекта на територията на страната – София, Пловдив, Стамболийски, Варна и Нови пазар и две електрозарядни станции Elektromobili.bg към бензиностанциите в Стамболийски и Нови пазар.

Ползвателите на електрически превозни средства могат бързо и лесно да откриват локациите за зареждане с помощта на удобния онлайн локатор и мобилно приложение – VsichkoTok.bg.

За интересни новини от сферата на електромобилите следете eCars.bg.