Храни, които ви карат да се чувствате щастливи

23
274
Добави коментар
teamkreo
teamkreo

Миди Мидите са храната, която съдържа в себе си едни от най-високите естествени нива на витамин B12 на планетата – хранителен елемент, който на повечето от нас им липсва. Той за поддържането на мозъка ви в добро състояние, докато остарявате.

Мидите съдържат и цинкови, йодни и селенови хранителни вещества, които поддържат доброто състояние на щитовидната жлеза, която пък е от съществено значение за настроението ви. Друга полза? Мидите са с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини и калории, което ги прави една от най-здравословните храни.

 

Тъмен шоколад Вкусът на шоколада не е единствената причина да се чувствате толкова щастливи, когато го консумирате. Какаото в него мигновено повишава концентрацията и настроението ви и подобрява притока на кръв към мозъка ви, като ви помага да се чувствате по-жизнени и енергични. Шоколадовите десерти като Сникърс обаче не се броят, колкото и да са вкусни. Какаото е шоколадовата съставка, която ви кара да се чувствате добре, така че чистият тъмен шоколад е най-добрият ви избор, ако искате да подобрите настроението си, но да не се срамувате да се погледнете по бански в огледалото.

 

Говеждо месо Но не какво да е говеждо, а от животно, хранено с трева. Това месо има по-нисък общ брой на мазнините и съдържа по високи нива на здравословни омега-3 мастни киселини. Освен това можете да заложите и на агнешко, отново от животно, хранено с трева. То пък е пълно с желязо, което е жизнено важно вещество за добро настроение.

 

Кисело мляко Този млечен продукт съдържа повече калции, отколкото всяко друго мляко, а калцият е нещо добро за настроението ви. Той дава на тялото ви командата „Давай!“, предупреждавайки мозъка ви да освободи невротрансмитерите, които ви карат да се чувствате добре. Недостатъчният прием на калций може да доведе до тревожност, депресия, раздразнителност, нарушена памет и бавно мислене.

 

Мед Медът, за разлика от трапезната захар, е пълен с полезни съединения, които намаляват възпалението, поддържайки мозъка ви здрав и предпазващ от депресия. Медът също така оказва по-малко драматично влияние върху нивата на кръвната захар, отколкото обикновената захар, така че тялото ви няма да изпрати тялото ви в режим на съхранение на мазнини. Опитайте се да добавите мед към следобедния си чай или сутрешната купа с овесени ядки, но не прекалявайте – прекалено много мед може да ви направи тежки вместо щастливи.

 

Чери домати Доматите са чудесен източник на ликопен, антиоксидант, който предпазва мозъка ви и се бори с депресивното състояние. И тъй като ликопенът живее в люспата на домата, ще получите повече от него, ако хвърлите шепа чери домати в следващата си салата, вместо да нарязвате само един домат.

 

Яйца Яйцата са пълни с омега-3 мастни киселини, цинк, витамини от група В и йодид, които подобряват значително настроението. Освен това те са пълни с протеини и ще ви държат сити и енергични дълго след като ги изядете, което ги прави отлична част от всяка диета.