Броене на картите при Блекджек (втора част)

3
331
Добави коментар
SSimeonovv
SSimeonovv

Сега, за да се запознаеш с тази стратегия, първо трябва да разбереш, че ниските карти (които са от 2 до 6) са със стойност +1, а високите карти (от десет до А) са със стойност -1, докато останалите (от 7 до 9) са с 0.

В процеса на раздаване на картите от дилъра, трябва наум да си отбелязваш стойността на обърнатите вече карти. За да поясним, ако например е изтеглена 7, то нейната стойност е 0. После, да кажем, че бъде изтеглена 2, чиято стойност е +1, тоест, общата стойност на изтеглените до сега карти е равна на +1.

Преди да преминем към малко по-напреднали стратегии, нека уточним, че е изключително важно да се внимава с броенето на карти в казината, след като (въпреки че е технически легално) не се приема добре. Да, ако те хванат да броиш карти, няма как да те осъдят, но могат да направят ситуацията доста неприятна. Обикновено във физическите казина има камери навсякъде, така че да се предотврати броенето на карти. Затова е изключително важно да внимаваш и да уважаваш правилата на казината.

Нека продължим. Сега ще покажем някои стратегии, които са за по-напреднали с броенето на карти играчи. Ако приемем, че вече овладя елементарното броене на карти, то тези стратегии ще ти помогнат да преминеш на следващото ниво.

 

Wong Halves

Тази стратегия е създадена от Станфорд Уонг, откъдето получава името си (Wong – Уонг). Това е една доста напреднала стратегия, при която някои от стойностите не са цели числа, а дроби. А именно – числата от 10 до А (включително картините) са със стойност -1; картите 8 и 9 са, съответно, 0 и -0,5. В същото време числата 2 и 7 са 0,5, докато картата 5 е със стойност 1,5. И ни останаха числата 4 и 6, който се смятат за 1.

Тази система е изключително балансирана. Какво означава това? С това имаме предвид, че при напълно раздаване на тестето, стойността, която се получава, трябва да е равна на 0.

За да се справят по-лесно с тази стратегия, някои играчи я опростяват, като удвояват всички стойности. По този начин те успяват да избегнат използването на дробни числа.

 

Линк към: ТРЕТА ЧАСТ