Christian Dior – дизайнерът на мечтите

1
156
Добави коментар
svetla58
svetla58

Действието се развива в Лондон, а събитието се случва във „Victoria and Albert Museum”. Магьосникът е един, а магията се случва през последните 70 години – Кристиан Диор и изложбата, посветена на неговото необятно творчество, наречена с театралното име „Christian Dior: Designer of Dreams”.

Също толкова невероятно и фантастично парти събра под покрива на галерията едни от най-верните последователи на модната къща и именити образи от модната индустрия, които първи се насладиха на произведенията на изкуството, преобразени във великолепен блясък, rippling вълна, скулптурирани якета и флорални мотиви, които се видяха, както в дрехите, така и в пищната цветна декорация на залата.

Най-голямото модно шоу на House of Dior за Великобритания хвърля светлина върху очарованието и интереса на Кристиан Диор към Великобритания.

„Дизайнер на мечти, обожаващ цветята, градините, природата, пътешествията, архитектурата и дизайна, покорен от Великобритания и създал модна къща Dior преди точно 70 години. Впечатляваща биография на собственик на галерия, посветил се на кутюра и парфюмерията.”

Модните корифей поставят тази и изложба от 2017 на везните, за да направят сравнение. Изложбата от 2017-та, която се състоя в Париж е описана като „велика и отразяваща мощта на Франция, докато Лондон е повече за идиосинкратичната и ексцентричната страна на Dior. Ексхибицията във V&A е много по-интимна и очарователна.”

На тази текстилна феерия можем да се насладим от 2 февруари до 19 юли.

Редактор: Марина Делева