Благодаря Ви, г-н Борисов!

22
716
Добави коментар

Скоро седяхме и си говорехме с един човек. Не мога да го нарека  приятел и слава Богу, защото цял живот стоя настрана от такива психопати, но по стечение на обстоятелствата го познавам от няколко години. За пореден път се хвалеше колко бил оборотен в най-мутренските времена през 90-те години на 20-ти век. Опияняваше се, докато изричаше думите „луди ги правех“. Аз му се чудех на акъла и одобрително кимах с глава, когато стигна до логичните последствия – влязъл в затвора, част от аверите му го последвали, а друга голяма част паднали убити в гангстерски престрелки.

По някое време този същият лумпен нещастен започна да говори против Бойко Борисов. Викам му „Сърдиш се, че те е вкарал зад решетките, където е трябвало да влезеш много по-рано. Нима имаш право да го обвиняваш, че си е свършил работата перфектно?“ Онзи обаче не ме чува и продължава отново и отново опитите да подкопае уважението ми към премиера, пробутвайки виртуални фантасмагории, които интригантите от години разхвърлят по социалните мрежи. Отвърнах, че вярвам преди всичко на очите си. Моите виждания и разсъждения почти винаги съвпадат с тези на Бойко Борисов, сякаш сме ги обсъждали  предварително. Освен това съм имал личен контакт с премиера, благодарение на което мога най-отговорно да твърдя, че повечето хора могат само да се учат на култура и възпитание от него. Не обратното, както твърдят разни простаци и отрепки, бързащи да излеят в Интернет онова, което не биха посмели да кажат пред министър-председателя.

Описваният лумпен хем се хвали с мутренските си изпълнения, хем недоволства, когато понесе логичните последствия от тях. Като него има още хиляди. Към криминалното му минало мога да прибавя цяла редица приятелства с герои от ъндърграунда – някои известни, други не толкова. Около тях се въртят още безброй „манекени“, които не са извършили тежки престъпления, но постоянно гледат да „извръткат закона“. Много от тях имат свой бизнес, формално законен, уж дават хляб на народа, а реално все гледат да не платят данъци, заплати, осигуровки. Това удря доста хора, пречи на нормалния им живот, вреди на близките им.

Знаете ли приказката за пеперудата, която маха с криле, придизвиквайки лек повей някъде на планетата Земя? Този повей постепенно се засилва, лавинообразно се смесва с други повеи и в съвсем далечна част на света вече е ураган. Същото става с човешките отношения. Мислиш, че нечия престъпна дейност не те засяга, струва ти се далечна, но след време, видоизменена тя идва при теб и струпва на главата ти неочаквани проблеми. Дори не разбираш откъде е тръгнало всичко и че твоето бездействие е подпомогнало по косвен начин  изникването на въпросните проблеми. Може и да си направил нещо, но в грешната посока, подведен примерно от изкривени политически пристрастия. Имаш лична вина, а дори не го подозираш.

В цялата тази „мътна вода“ живуркат хора и страсти, които бъркат свобода и анархия. Свободата, естествено, е за тях, но за да просъществува мръснишкият им начин на живот, те мачкат нормалните граждани, които искат да живеят честно и спокойно. Лесно е на честен човек да излизаш с похвати от Дивия запад, след като знаеш, че няма да ти отвърне. Той не може да се защити, понеже иска да спазва закона, а с нечестни боклуци няма как да се бориш честно. Остава един шанс – някой с власт да защити интереса на мирните граждани.

Знам такъв човек.

Искам да посоча двете неща, за които изпитвам най-силна благодарност към Бойко Борисов.

Благодаря Ви, г-н Борисов, за безкомпромисната борба с престъпността! Чрез своите дългогодишни последователни действия не само намалихте значително броя на криминалните елементи в Родината, но и завинаги унищожихте спокойствието на цялата гмеж от бандюги, адвокати и съдии, които преди Вашата намеса ограбваха директно или индиректно труда на нормалните хора. Човек, който в продължение на години преследваше сестра ми, най-накрая получи 7-годишна присъда. И това благодарение на Вас и МВР под вещото ръководство на Цветан Цветанов.

Благодаря Ви, г-н Борисов, за засилените данъчни проверки! Най-после имаме премиер, който не само на думи осъзнава, но и на практика показва защо бизнесът трябва да плаща данъци. Крайно време беше сивата икономика да проумее, че няма да развива дейност без да плаща дължимото по закон. България не е тяхна лична територия, та да я ползват безплатно. Неплащането на данъци удря всеки българин по някакъв начин – нека не го забравяме.

Обещавам нито една фейк-новина да не развали доброто ми мнение за Вас, г-н Борисов!

Повече политика на Political Page

Още от блога
Пет основни причини, поради които ще гласувам за ГЕРБ