Как да поддържаме блясъка на кожата си през зимата

1
244
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Зимата е сезон, когато чувстваме кожата на лицето си бледа и отпусната, без блясък и свежест. И всъщност, не само я чувстваме, но тя наистина изглежда така. Всяка зима лицето ни страда от ниските температури, студения въздух, температурните разлики, а много често и от замърсяването в градовете, а сухотата и липсата на жизненост на кожата са признаци и последствие от зимните условия. Дали обаче можем да направим нещо за блясък на кожата – да я освежим и ревитализираме, да я направим отново сияйна и да върнем позагубения й поради студа блясък, стегнатост и младежки вид? Всъщност отговорът е „да“ и сме сигурни, че той не ви изненадва! Редица козметични процедури, подходящи за зимата, могат да направят чудеса за лицето и тялото ни. В допълнение, през този сезон можем да приложим козметични процедури, често неподходящи за лятото, които ще ни позволят не само да възвърнем самочувствието си, но и да подготвим кожата си за по-топлите сезони.

И ако се питате какви са някои от най-подходящите процедури за лице и тяло и къде можете да ги получите, ние в Este Fitness & Spa сме готови с отговора. Специално за вас сме подбрали изключителна селекция от терапии за лице и тяло, които ще възвърнат младежкия вид и блясъка на кожата ви, ще изваят фигурата ви и ще ви накарат да се почувствате отново свежи и красиви. И така, започваме!

Една от най-уникалните терапии за блясъка на кожата с изключителни резултати е реструктуриращият комплекс за лице Lift C.V.S. Това е ексфолираща и неинвазивна лифтинг процедура, която в съчетание с тонизиращи и оформящи техники предефинира контурите на лицето и стяга неговия овал. Впечатляващите резултати от Lift C.V.S се постигат благодарение на уникалната терапията на Biologique Recherche, съчетаваща мануален лифтинг, механична ексфолиация и богат на активни вещества серум, а чувството, което ще изпитате при тази козметична терапия, не може да се сравни с нищо, което сте изпитвали досега. Резултатът ще ви удовлетвори изцяло благодарение на възстановената плътност и обем на кожата, равен цвят и безупречна гладкост.

Друг безспорен лидер в терапията за лице през зимата е изглаждащата процедура Soin Lissant. Ако искате вашата кожа да е отново копринено мека и гладка, със сигурност това е вашата процедура. Комбинацията от лосион и пудра, смесени в дози, съобразени изцяло със състоянието на вашата кожа, е богата на омега 3, хиалуронова киселина и копринени протеини, които ще направят кожата ви гладка и мека. В съчетание с уникалните техники, запазена марка на Biologique Recherche, изглаждащи и моделиращи движения, пресечени от бързи и умело дозирани пулсации, тази терапия ще заличи фините линии и бръчки сякаш с магическа пръчка и ще накара чувствителната кожа на лицето ви да засияе отново с младежки блясък.

А сега е време да ви представим и другата ни звезда в зимната класация на терапиите за лице. Ако искате да почувствате отново как морският бриз с дъх на водорасли гали лицето ви, макар че навън е зима и снегът кротко се стеле зад прозореца, тогава заложете на регенериращата процедура с колаген Caviar Integral. Морската свежест на тази изключителна терапия ще попие във вас и ще ви понесе по вълните на океана, а когато се „събудите“ от летния си сън, ще почувствате лицето си гладко, стегнато и много освежено. Всеизвестен факт е, че тайната на красотата и младостта на прекрасната кожа е хайверът с неговите регенериращи качества. Шикозна и бляскава, тази луксозна терапия хидратира горните слоеве на епидермиса, изглажда бръчките и фините линии, стимулира обновяването на епидермиса и успокоява кожата ви, намалявайки зачервяванията.

За още по-впечатляващи резултати ефектът на всички тези процедури може да бъде подсилен чрез допълнителни модули. Един от тях е например програмата „Втора кожа“, която включва революционна 3D маска от нанофибри с 80% хиалуронова киселина. Терапията ускорява обновяването на клетките и оптимизира тяхната регенерация за видим и незабавен стягащ ефект. Резултатът е увеличена твърдост и плътността на кожата и предефиниран контур на лицето, регенерация и незабавно заличаване белезите на годините.

Друг допълнителен модул, който успешно може да се съчетае с основните процедури, е „Biologique Feerie-pro-Collagen”. Нанасянето на предварително оформена маска от колаген, адаптирана към формата на лицето ви, ще ви представи резултати, които ще ви впечатлят. Тази интензивна терапия стяга, тонизира и ревитализира кожата ви, изглаждайки бръчките и фините линии и очертавайки по един прекрасен начин контура на лицето ви.

И разбира се, не трябва да пропуснем модула „Vernix“. При него, чрез нанасяне на подмладяваща, укрепваща и възстановяваща маска, се постига възстановяване на хидролипидния слой на кожата и наистина впечатляващи резултати.

Ето че неусетно и логично стигнахме и до нашите предложения за терапии за тяло. Макар че кожата на лицето ни се нуждае от специална грижа през зимата, същото изисква от нас и нашето тяло. Независимо че то не е изложено на преките климатични влияния на най-студения сезон през годината, самият факт, че полагаме грижи за себе си и добрия си външен вид, ще ни донесе чувство за удовлетвореност. Защо да не изглеждаме добре и през зимата? Това ще ни даде самочувствие и ще ни зареди с положителни емоции и вътрешна топлина през сезона на снеговете и острия северен вятър.

И така, как да оформим тялото си чрез най-подходящите за сезона процедури?

Започваме с антицелулитната и отслабваща терапия Minceur. Основна част от програмата е продуктът Booster Minceur, предназначен да подготви отслабващото действие и да увеличи ефективността на използваните контуриращи кремове за тяло. Благодарение на богатата на ензими формула с липаза се подобрява разграждането на мазнините и намаляването на обема на мастните депа, а в комбинация с хиалуронидиаза, която подпомага премахването на излишната вода от тъканите, и с екстракта от хвощ, който активира изчистването на тъканите, се постига ефективно подсилване на отслабването. След цикъл от 6 процедури за 2 месеца ще постигнете невероятен ефект и перфектно тяло и ще бъдете готови за настъпващото топло време и ефирните летни ролки.

Друга процедура, която отново носи дъх на море и лято, възвръщайки блясъка на кожата, е детоксикирането с водорасли. Ако искате да постигнете по-гладка и стегната кожа и да възстановите и хармонизирате силуета си, може би това е точната за вас терапия за тяло.

И разбира се, отново на хоризонта изгрява нашата звезда Lift C.V.S., но… този път за скулптуриране на тялото. Лечебният продукт Lift Corps ексфолира, стяга и тонизира епидермиса и е незаменим за тотално рескулптуриране на тялото. Той се състои от пудра комплекс (богата на аминокиселини и диатом) и течен комплекс (богат на копринен екстракт). Lift Corps се нанася с използване на специфична масажна техника, достъпна само в центровете за красота на Biologique Recherche. Подходящ е за подготовка и възстановяване на кожата преди и след летния сезон или като част от програма за стягане и отслабване, а ефектът наистина е поразяващ и няма да ви отдели от огледалото. Перфектното тяло и регенерираната и тонизирана кожа наистина ще ви накарат да се почувствате звезда!

Физически активности за стройно и здраво тяло

Не трябва да забравяме обаче, че колкото и да са магически козметичните процедури, максимален ефект ще може да се постигне само в съчетание с физическа активност във фитнеса. Тя ще подпомогне в голяма степен моделирането на гъвкаво и стройно тяло и ще възвърне блясъка на кожата ви, като също я направи здрава и жизнена. А за да можете да проследявате постигнатите във резултати, бихме ви препоръчали да използвате нашия 3D скенер Fit3D Pro Scanner. С негова помощ можете да постигнете баланс на тялото си и да следите своите лични резултати във фитнеса, а и разбира се, своето здравословно състояние. Как всъщност работи 3D скенерът и защо е толкова полезен? Това е устройство с уникална технология, което позволява да извършвате различни измервания на тялото и организма си – обиколка на талия, ханш, бедра, ръце, височина, подкожни мазнини, ниво на хидратация на кожата, плътност на костите и др. На база този уред вашият персонален фитнес инструктор ще изготви най-подходящия за вас режим на хранене и тренировки. И в съчетание с терапевтичните процедури за лице и тяло, ще можете наистина да моделирате фигурата си и да постигнете състояние на кожата, което мечтаете.

И така, готови ли сте да започнете? Лятото идва! И не забравяйте, че ако имате добре поддържана и елегантно оформена фигура и здрава, блестяща и свежа кожа, ще изглеждате зашеметяващо и елегантно дори и в спортни дънки и тениска.

Последни публикации в блога