Инфантино ще бъде преизбран на поста президент на ФИФА през юни

1
139
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Президентът на ФИФА Джани Инфантино е на път да започне своя втори мандат начело на Международната футболна федерация, след като стана ясно, че той е единственият кандидат за поста на изборите през юни. 48-годишният италианец ръководи федерацията от февруари 2016, слд като замени Сеп Блатер, който се забърка в огромен корупционен скандал.

Бившият защитник на Тотнъм Рамон Вега бе обявил, че ще се конкурира за поста с Инфантино, но не успя да събере необходимите подкрепа от пет вота на 211-те члена на ФИФА. Инфантино вече интродуцира своя план да увеличи бройката на отборите на Световно първенство през 2026 от 32 на 48, като заяви, че не е изключено това да се случи и за предстоящия Мондиал в Катар след три години.

Окончателно решение относно това ще се вземе през март. Бившата дясна ръка на Мишел Платини в УЕФА се надява да се осъществи и идеята за Световно клубно първенство с 24 отбора от 2021 година. Президентът на УЕФА Александър Чеферин от Словения, който ще бъде преизбран на поста като единствен кандидат, е против идеята. /БГНЕС