“Време е за шоу!” – новата пролетно-лятна кампания на Gucci

1
118
Добави коментар
svetla58
svetla58

GUCCI Spring Summer 2019 Campaign

It’s Showtime!

Късометражният филм на модната къща отдава почит на класики като „Singing in the Rain”.

Драма! Театралничене! Всички обичаме 40-те и 50-те години, не само заради блясъка, но и заради жизнената технология, която филмите, направени тогава, имат. Героите танцуват синхронно в различни бляскави костюми върху големи театрални сцени и сюреалистични пейзажи. Снимки, заснети във вибрантна винтидж екстравагантност и лукс.

Последната рекламна кампания на Gucci за пролет/лято 2019 е вдъхновена от класически холивудски филми като „Singing in the Rain”, „There’s No Business Like Show Business”, „Cover Girl” и „An American in Paris”. Тя представлява почит към началото на celebrity culture и златния век на холивудските мюзикъли, насочени към радостния и игрив дух на епохата.

В дълги бляскави рокли с мъниста и костюми с пайети от колекцията пролет/лято 2019 на Алесандро Микеле, героите се претворяват в образи на знаменитости от 40-те и 50-те години.

Моделите интерпретират танцовите сцени, облечени в декорирани костюми с богата ръчна бродерия, изкуствени кожи и диамантени обувки. Класическото каре и райе е миксирано с непредвидими мотиви, като например ягоди, докато вграденото лого на марката G се показва в обичайната си роля.

Заснети в големите театри или на снимачните площадки, снимките имитират едни от най-великите филми на всички времена.
Заснет и режисиран от Глен Лъчфорд, заедно с Алесандро Микеле, като креативен директор, сега можем да се насладим на първия “мюзикъл” на Gucci, изпълнен с пищна хореография и винтидж нишки от “Annie Get Your Gun”.

Вярна на максималистичната ДНК на Gucci, екстравагантните сетове и вибрантният грим от 40-те години създават идеалния фон за lineup-а на SS19 на Gucci. Говорим за екстравагантност от пайети, блестящи орнаменти и плюшени кадифени блейзери, които се показват пред камерата. Всичко това се развива в перфектно съпоставяне на „задкулисните“ моменти, заснети след антракта, където виждаме по-приглушените образи, силно контрастиращи с холивудските звезди, които буквално се къпят в искри.

Блясъкът на онова време в този зашеметяваш филм буквално потапят съзнанието и сетивата ни в отминалите величествени десетилетия и ни отнасят в свят, изпълнен с класицизъм и непреходна красота.

Gucci също така демонстрира своята филантропска страна през този сезон с най-новата си инициатива Chime for Change, която ще помогне за подкрепа на равенството между половете.

Креативен директор: Алесандро Микеле
Арт директор: Кристофър Симмъндс
Фотограф / Режисьор: Глен Лъчфорд
Коса: Пол Ханлон
Грим: Исамая Френч

 

Реактор: Марина Делева