Перални машини

1
228
Добави коментар
brandomani
brandomani

 

Пералната машина е уред, без който съвременната домакиня на практика не може да си представи своето ежедневие. Отдавна отминаха времената, в които хората се примиряваха с неудобството, дискомфорта и загубата на време от това да изпират на ръка мръсните си дрехи. Днес вече всичко е много по-лесно –пускате дрехите в пералнята, нагласяте на съответната програма и оставяте цялата работа на своята перална машина. За да протече този процес гладко и безпроблемно обаче, трябва да притежавате наистина качествена и надеждна перална машина. В следващите редове ще разгледаме основните фактори и критерии, играещи роля при избора на перална машина, а накрая ще ви дадем и няколко полезни съвета във връзка със самото пране.

 

Перални машини за специални клиенти

 

 

 

Правилният избор на перална машина за дома изисква да се вземат под внимание множество и разнобразни фактори. Започвайки от главните характеристики на пералната машина (тип на уреда, обем на барабана, ниво на издавания шум) и стигайки до елементи като марка и цена. Ето какво трябва да знаете за всеки един от тези фактори:

 

Тип на уреда – в случая имаме предвид дали става въпрос за перална машина с предно зареждане или пък за такава с горно зареждане. Решението към кой от двата типа перални машини ще се насочите трябва да зависи най-вече от пространството, което сте предвидили за уреда. Стандартните размери на пералните машини с предно зареждане са 85-60-60 (височина – ширина – дълбочина). Пералните машини с горно зареждане от своя страна са по-високи, което ги прави подходящ избор за места с ограничения по отношение на ширината.  
Обем на барабана – при отделните модели перални машини има съществени разлики във връзка с обема на барабаните. Възможно е въпросният обем да позволява едновременното пускане на от 3 до 10 кг пране. Какъв точно обем на пералната машина ще бъде най-подходящият за вас, зависи от няколко неща. В това число броя на членовете на домакинството ви, количеството дрехи, които те носят, и честотата на самите пранета.    
Ниво на издавания шум – в определени случаи издаваният от пералната машина шум може да бъде доста досаден и неприятен. Особено ако пералната ви машина се намира в близост до стаите, в които сте постоянно (спалня, всекидневна и т.н.). Така че ви препоръчваме да се ориентирате към перални машини с по-ниски нива на издавания шум, които няма да развалят пълноценната ви почивка у дома и ще ви спестят неприятните усещания и емоции.
Обороти на центрофугата – още един важен фактор при избора на перална машина, на който може би досега не сте обръщали внимание. Истината е, че от оборотите на центрофугата до голяма степен зависи колко време ще трае съхненето на  дрехите впоследствие. Или казано с други думи, при по-високи обороти на центрофугата, дрехите ще са напълно изцедени и няма да ви се наложи да ги държите часове наред на въжето за простиране.
Програматор – програматорът определя кои програми за пране ще бъдат налични във вашата перална машина. Програми за силно замърсено пране, за специални материи, за допълнително изплакване или центрофуга и т.н. Разбира се, колкото повече програми са налице, толкова по-скъпа ще е пералната машина. Така че предварително помислете кои точно програми ви трябват и кои са излишни, за да можете да реализирате правилния избор на перална машина по отношение на този аспект.
Марка – когато става въпрос за уред като пералната машина, от който се очаква да ви върши работа за дълъг период от време, е важно да залагате на популярни и утвърдени на пазара марки. Марки, доказали във времето качеството и надеждността на своите продукти, както и ползите и преимуществата им за клиента. Точно такива марки можете да намерите в магазини Техмарт. При нас се предлагат перални машини, които са част от каталозите на предпочитани в цял свят брандове като Samsung, Whirlpool, Bosch, AEG, Hotpoint Ariston и др. Тези брандове ще ви гарантират реализирането на изгодна инвестиция в дома и максималното удобство и комфорт в процеса на пране.
Цена – цените на пералните машини също са от изключително голямо значение за множеството потребители. За да удовлетворим нуждите и предпочитания на максимално широк кръг от хора, ние от магазини Техмарт предлагаме перални машини от всички ценови класове. Цените на пералните машини в нашия каталог започват от около 300 лв и достигат до 1000 – 1500 лв. Подобен богат избор ще позволи на всеки потребител да направи най-добрата комбинация между цена и желани характеристики на пералната машина спрямо своите собствени виждания и възможности. 

Перални машини уникални

 

 

Завършваме с няколко полезни съвета и практики относно използването на пералната машина в процеса по изпиране на мръсните дрехи. Тези съвети ще ви помогнат от една страна да гарантирате максималната чистота и блясък на своите дрехи, а от друга – да поддържате пералната си машина в отлично състояние за възможно най-дълъг период от време. Вижте кои правила във връзка с пералната машина е добре да спазвате:

 

не слагайте прах за ръчно пране – ясно обозначено е кои прахове са предназначени за ръчно пране и кои за перална машина. Не правете грешката да слагате във вашата перална машина прах за ръчно пране, защото е възможно той да претовари мотора или да доведе до други наблагоприятни последствия.  
използвайте цветоулавящи кърпички – колкото и да се стараете да сортирате отделните дрехи по цветове преди слагането им в пералната машина, винаги могат да се получат нежелани оцветявания. За да избегнете подобни ефекти, добавяйте по една цветоулавяща кърпичка при всяко зареждане на пералната машина. 
не прекалявайте с количеството дрехи – със сигурност ви се иска колкото може повече дрехи да бъдат прекарани в рамките на едно пране. Не е препоръчително обаче да препълвате пералната машина с дрехи, тъй като рискувате да причините проблеми и затруднения в нейната работа.
перете само когато сте си вкъщи – дори пералната ви машина към настоящия момент да работи безупречно, не бива да я оставяте включена когато сте навън. Малък дефект или просто моментно излизане от строя на уреда крие опасност от наводнение и още последствия, справянето с които ще ви коства много време и усилия.

 

Перални машини за безупречни резултати

 

 

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-подходящата перална машина за своите нужди и изисквания!  

 

Как да изберете точната перална машина?

Перална машина – съвети и полезни практики при пране