Таблети

2
801
Добави коментар
brandomani
brandomani

Таблетите като продуктова категория стават все по-предпочитан избор за съвременните млади, активни и работещи хора. Хората, които искат винаги да имат достъп до компютър и интернет, независимо дали пътуват, срещат се с приятели или просто са излезли на приятна разходка в парка. Подобен достъп е възможно да им бъде осигурен само и единствено от таблетите – този интересен и иновативен тип компютри със средни размери и сензорен екран. Може да се каже, че таблетите са междинното звено между лаптопите и смартфоните. С по-голям екран от смартфоните, позволяващ спокойното сърфиране из мрежата и извършването на различни дейности онлайн. Но и същевременно достатъчно леки и удобни, за да ги носите навсякъде със себе си. В следващите редове ще разгледаме всичко най-важно, което трябва да се знае за таблетите – от техните основни ползи и преимущества за потребителя до главните фактори за правилния избор на таблет.

Таблети бързи и елегантни

 

Пред таблетите е поставена амбициозната задача да съчетаят характеристиките и функционалностите на лаптопите и смартфоните с цел предоставяне на максимални дози удобство и комфорт в ежедневието на потребителя. В този смисъл таблетите гарантират комбинация от преимущества, която не може да бъде открита при никой друг уред на пазара. Започвайки от тяхната преносимост и дълъг живот на батерията, и стигайки до сравнително ниските им цени. Ето малко повече за всяко едно от споменатите преимущества на таблетите:

 

Таблети: лесно пренасяне – това може би е основната причина, поради която множество потребители предпочитат таблетите пред традиционните лаптопи. Ако сте на път и трябва да вземете лаптопа със себе си, това ще ви причини редица неудобства – голяма тежест, необходимост от специална чанта и т.н. При таблета обаче подобни затруднения не стоят на дневен ред. Таблетите са тънки и леки устройства, чието пренасяне няма да представлява никакъв проблем за вас. Независимо дали пътувате в обществения транспорт, седнали сте в близкото кафене или пък се забавлявате с приятели, винаги има възможност таблетът да бъде до вас и да ви осигурява достъп до всички любими и често посещавани места в мрежата.
Таблети: удобство при работа – малките екрани на смартфоните затрудняват четенето от определени сайтове, а в случай, че искате да се занимавате с някаква по-сериозна дейност онлайн (писане на мейли, работа и преглеждане на проекти), задачата става почти невъзможна. За разлика от тях, таблетите притежават по-голям и функционален екран, работата с който е изключително проста и лесна. Или казано с други думи, таблетите ще ви гарантират в пълна степен мобилността на смартфоните, като освен нея добавят и по-голямо удобство при работа.
Таблети: издръжливост на батерията – издръжливостта на батерията на таблетите надминава значително същата при лаптопите. Обикновено таблетите могат да се използват за период от 7-8 часа, преди да се наложи да бъдат заредени отново. Което ги прави изключително подходящи устройства за дълги пътувания с автобус или влак например. Вероятно добре знаете, че при лаптопите нещата съвсем не стоят по този начин. За да ви вършат работа по време на подобни пътувания, в превозното средство трябва да е налице електрически контакт, откъдето да ги зареждате периодично.
Таблети: ниски цени – таблетите се предлагат на пазара на доста по-ниски цени от лаптопите. Това обаче не пречи един таблет да притежава мощност и функционалности, равни или дори по-големи от тези на повечето лаптопи. Последното на практика означава, че благодарение на таблетите получавате същия (или по-висок) положителен ефект при ограничаване на разходите, които трябва да направите. Една несъмнено изгодна сделка за вас, нали така?

 

Таблети от високо качество

 

Закупуването на таблет при всички случаи е сериозна инвестиция от финансова и житейска гледна точка. Именно затова е важно да направите правилния избор на продукт от тази категория. За целта ще ви помогнат някои водещи характеристики на таблетите, като например размер и операционна система, памет и резолюция, марка и цена. В следващите редове ще имате възможност да научите най-важното за въпросните фактори, свързани с избора на нов таблет.

 

размер –  размерът на таблета е от изключително голямо значение с оглед осигуряването на максимални дози удобство и комфорт за вас като потребители. В този смисъл ви съветваме да направите избора си по отношение на споменатия аспект спрямо вашите лични навици, нужди и предпочитания. Най-малките таблети с размери около 7 инча е възможно да не са достатъчни, ако използвате таблета си за по-сериозни и специфични задачи, свързани с работата ви например. От друга страна пък таблетите с прекалено големи размери могат да се окажат леко неудобни при носене на дълги разстояния.  
операционна система – към момента най-предпочитаните от притежателите на таблети операционни системи са Android и iOS. Това обаче съвсем не означава, че набиращите все по-голяма скорост в своето разпространение таблети с Windows не са също отлична опция за вас. До голяма степен отново всичко зависи от вашите потребности и желания. Системата на iOS е проста и лесна за използване, докато тази на Android  е подходящ избор за хората, които често залагат на продуктите и услугите на Google. 
памет – RAM паметта на таблета е от голямо значение за възможността да инсталирате различни приложения и игри, както и да съхранявате музика, снимки и други файлове. В този смисъл ви препоръчваме да се насочите към таблет с RAM памет от 2 GB нагоре, която би удовлетворила напълно вашите нужди и изисквания.
резолюция – резолюцията на дисплея е още един фактор в процеса на избор на таблет, с който не би трябвало да се правят никакви компромиси. Повече от ясно е, че колкото по-висока е резолюцията, толкова по-добра работа ще ви върши съответният таблет. И все пак като разумна граница по отношение на този аспект могат да се поставят таблетите с резолюция 1280 x 800 пиксела. Таблетите, имащи по-малка резолюция от споменатата, е твърде вероятно да не предложат качеството, което очаквате като потребители.
марка – марката на таблета също не бива да се пренебрегва. Препоръката ни към вас е да залагате на таблети от утвърдени в световен мащаб брандове и марки, ясно доказали във времето качеството и надеждността на своите продуктови гами. В магазини Техмарт могат да се намерят най-добрите модели таблети на производители като Samsung, LENOVO, ASUS, Acer, HUAWEI и т.н. Която и от въпросните марки да изберете, със сигурност ще получите продукт от категория „Таблети“, отговарящ на най-новите стандарти и изисквания в сферата, и предоставящ ви максимални дози удобство и комфорт при работа.
цена – разбира се, закупуването на таблет по своята същност е една никак немалка инвестиция за средностатистическия потребител. В този смисъл няма как и цената да не бъде спомената като основен фактор в процеса на избор на нов таблет. С оглед удовлетворяването на нуждите и възможностите на максимално широк кръг от потребители, ние от магазини Техмарт сме включили в своя каталог таблети от всички ценови класове. Цените на таблетите при нас започват от порядъка на 130 – 150 лв и достигат до 900 – 1000 лв. Така всеки потребител може спокойно да избере съотношението между цена и характеристики на таблета, което е най-удачно за самия него.

 

Таблети за специални клиенти

 

Накрая завършваме с няколко полезни съвета и практики, които ще ви помогнат да извлечете максимално количество ползи и преимущества от своя нов таблет, както и да го запазите в отлично състояние за възможно най-дълъг период от време. Въпросните съвети са свързани с начините за зареждане на батерията, за избиране на наличните приложения на устройството и за използване на отделните му свойства и функции. Ето какво е полезно да знаете в тази посока:  

премахвайте излишните приложения – при започване на работа с новия таблет вероятно ще откриете, че той е пълен с най-различни приложения, които са били предварително заредени на него. Възможно е голяма част от тези приложения въобще да не са ви нужни, а само да заемат излишно пространство. Затова ви препоръчваме още в самото начало да прегледате списъка с приложения на вашия таблет. И ако смятате, че някои от тях не са ви необходими и няма да ви потрябват в бъдеще, не се колебайте да ги премахнете веднага.
улеснете максимално писането – има редица функции за таблети, които ще направят възможно постигането на такава цел. Една от най-популярните и предпочитани от притежателите на таблети е функцията Swipe. Тя се поддържа на повечето таблети с операционна система Android. Swipe функцията ви позволява да изписвате букви и цифри, думи и дори текстове, директно на екрана на вашия таблет. Голямото преимущество на тази функция се крие в изключителната точност и прецизност при разпознаването на отделните букви и цифри. А ако понякога се получат малки разминавания, незабавно могат да се направят необходимите корекции, тъй като функцията дава възможност за избиране на допълнителни предложения.
грижете се за батерията – за батерията на таблета трябва да се полагат непрекъснати грижи, за да може тя да ви върши работа възможно най-дълго. В никакъв случай не оставяйте батерията да падне до 0%, защото това оказва негативно влияние върху нейния живот и функционалност. Препоръчително е батерията през цялото време да се държи заредена в границите между 45% и 90%. По този начин ще се спомогне максимално за запазването на нейното отлично състояние във времето.

 

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-подходящия таблет за вашите навици, нужди и предпочитания!

 

 

 Кои са преимуществата на таблетите

Как да изберем подходящия таблет за своите нужди?

Таблети – полезни съвети и практики