Как да изградиш своя успешен бранд

1
183
Добави коментар
dreamers
dreamers

Защо хората от цял ​​свят се вълнуват, когато Apple, Nike, Samsung пуснат нов продукт? Много от тези клиенти се вълнуват, преди дори да разберат за какво става дума за новия продукт. Тяхното очакване произтича от тяхната лоялност към марката. Не само, че тези марки са изградили силно име за себе си. Те също така са се научили как да представят продуктите си по убедителни и уникални начини. Дизайнът на продукта и опаковката може да има огромно влияние върху клиента. Когато разработваш продуктите си, помисли за вида на марката, която искаш да изградиш за твоя бизнес в статията Как да развием успешен онлайн бизнес, можеш да научиш още полезни неща за бизнесът ти, а ето и няколко добри практики, които ще ти помогнат да постигнеш синергия между твоите продукти и твоята марка.

Напиши историята си!

Преди да навлезеш твърде далеч с продуктите си, започни с историята на твоята марка. Имай предвид, че за успешния бизнес е много важно да присъства неговата история, ценности, мисия, визия и личност. За да прецениш историята, която искаш да предадеш на обществеността, си задай някои от следните въпроси: 

Какви убеждения управляват теб и твоята компания?

Какво прави твоя бизнес и продукт уникални?

Как би искал да видиш бизнеса след няколко (или много) години от сега?

Как могат твоите продукти да променят живота на твоите потребители?

След като отговориш на тези въпроси, ще бъде по-лесно да фокусираш историята на марката.

Дай на твоя продукт идентичност

Не мисли за дизайна на опаковката само като начин да доставиш продукта си. За да предадеш истинско послание, история или идентичност на марката чрез твоя продукт, трябва да мислиш за него като за човек. Точно така, както при маркетинга, ти създаваш персона – но този път това е за твоя продукт. Тук идва и личността на марката, ако желаеш може да се запознаеш с няколко добри практики по темата Как да добия популярност в социалните медии. Като мислиш за своя продукт като човек, ще бъде по-лесно да проектираш опаковката, която отразява личността на марката и резонира с твоята целева аудитория. Потенциалните купувачи ще забележат тази автентичност и ще се стремят към продукта, преди дори да осъзнаят какъв е той. Те ще знаят, че е предназначен за тях.

Не се увличай прекалено с украсяването на вашия продукт или дизайн на опаковката. Придържай се към прости, ясни концепции, които твоята аудитория лесно ще разбере. Често това е най-простият и добре обмислен дизайн, който печели в сърцата и умовете на клиентите. За повече популярност и да си на пурво място в Google при търсене, можеш да прочетеш повече за SEO оптимизация. Както е важно да поддържаш последователността на марката в твоя маркетинг, важно е да проектираш опаковките на продуктите, които да съответстват на идентичността и ценностите на твоята марка. Не казваме, че трябва да сложиш логото си на всичко. Но трябва да проектираш концепции, които отразяват твоята марка – концепции, които могат да бъдат информирани от логото, типографията, цвета и т.н.

Инвестирайте в опаковки

Не подценявай силата, която дизайнът на опаковката може да има върху твоята марка. Тъй като опаковката често предизвиква първата връзка между клиент и продукт, това често е първият опит, който те ще имат с твоята марка. Освен времето и средствата, които се изразходват за продукта, трябва внимателно да обмислиш опаковката. Дизайнерска опаковка, която предизвиква емоции от възбуда, радост, наслада или удивление. След като създадеш опаковки, които незабавно се свързват с клиентите ти, разпознаването на бранда ти ще се увеличи многократно. Друг много важен фактор за продуктите ти е професионалната фотография, можеш да се запознаеш повече със сатията Продуктова фотография онлайн магазин.

Ефективната марка ще помогне да се продават продукти и да се привличат клиенти. Ако искаш твоите клиенти да се вълнуват от новите ти продукти, преди да бъдат обявени, изгради силна марка, като използваш тези концепции!