Цветните градини на Valentino Haute Couture 2019

1
152
Добави коментар
svetla58
svetla58

„За мен става дума за нещо повече от дрехи.”

Казва Пиерпаоло Пичоли зад кулисите на неговата авторитетна колекция за Valentino haute couture 2019, която ефектно води парижкия котюрен сезон към своя край.

Колекцията наистина беше доста красива, триумф на дръзкия цвят, безупречна изработка – показаните модели даваха изявление, както за нощни и дръзки тоалети, така и real-life предложения за деня.

Ярките цветове, примесени с нежни пастелни тонове и пенливи наслагвания от тюл бяха стилизирани по съвършения начин, за да покажат голямото разнообразие от нюанси.

Ефектът се подсили от силнотото присъствие на черни модели по време на дефилето. Пичоли се вдъхнови от корицата на „Black issue” на италианския Vogue, дело  на незабравимата Франка Созани от 2008 година и заимства два от коричните модели – Наоми Кемпбъл, разбира се, и Лия Кебеде. Разнообразието в шоуто придаваше още по-силен характер на идиосинкратичните цветове на Пичоли.

“Вие не можете да създадете нов цвят, но можете да измислите нови хармонии за цветовете.”

Този сезон, тези неочаквани комбинации включват захаросано бадемово розово кашмирено палто, корал с шоколадова крепонена блуза и смарагдови габардинови панталони.

Дори и солидните цветове бяха забележителни и включваха обемни бални рокли в синята органза на Матис, зелените оливин пайети, тюркоазена дантела и мандаринова коприна.

Копринена органза и металическа дантела, хиляди часове ръчна работа и стотици метри скъпи поръчкови материи – ето какво означава висша мода. Дори чорапите са ръчно изработени от колажи от котюрна дантела.

Гримът беше в стил „NO-make-up”, освен един основен акцент – повечето от очите на моделите бяха покрити с мигли-листенца, за да ги превърнат в цветните феи на френския художник от 19 век Грандвил, а имената на 65-те визии, които изграждаха  lineup-а ‘миришеха’ на цветя.

За драматичен финал бе оставена Ноами Кемпбъл, която се появи в „Шоколадовата Далия” от тъмно кафява прозрачна органза, като полата бе направена от няколко пласта тъмна тафта.

Въпреки, че Пичоли не е почитател на модерната висша мода и съвременните техники на създаване и творене, къдриците, обемните бални рокли, дантелата и старомодните флорални щампи, и куп техники и украшения, които самият Валентино е  усъвършенствал през годините, направиха цялата колекция да изглежда динамично и съвременно – напълно подходяща за 2019, че и след това.

Селин Дион стоеше до креативния, за да го поздрави, все още борейки се със сълзите,  които от силното вълнение от зашеметяващата колекция, потекоха по време на шоуто.

„Върнахте на жените красотата им!” – каза Дион и отново избухна в сълзи.

Дизайнерската банда, която заемаше front row-а в залата се състоеше от имената на Ралф Лорън, Раф Симонс, Клеър Уейт Келър, Джамбатиста Вали, Кристиан Лубутин и самият Валентино, които бяха там, за да подкрепят Пичоли.

След целия този спектакъл на грацията и красотата, моделите се събраха в центъра на салоните на разкошната дворцова townhouse от 19 век, специално построена за Саломон Ротшилд, за да се насладят на неспирните овации и да получат поздравления от Пичоли, Валентино, Селин Дион и всички верни последователи на етерната женствена аура на Valentino.

Valentino haute couture бе един своеобразен образ на истинска, пренаситена, уханна и омайна пролетна градина.

Редактор: Марина Делева